• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

ÇEŞME-ALAÇATI-ISTAKOZ KONUSUNDA TARAFIZ.. SİZİ DE BU TARAFA BEKLERİZ...

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.07.2016, 00:00
Aslında her yaz rutin olarak kıyaslamalı tartışması yapılır ama bu sefer biraz farklı. Bayramda Yeni Asır'da Kahraman Durak imzalı çıkan Çeşme-Alaçatı'daki yüksek yemek ve konaklama bedelleriyle ilgili "Kazıkçı değil vatanseveriz" haberimiz tüm Türkiye genelinde yankı buldu. ETİK Başkanı Mehmet İşler'in Çeşmeli işletmeleri savunurken kullandığı ifadelerle başlayan tartışmalar köşe yazarlarının topa girmesiyle iyice alevlendi.

İzmirli köşe yazarı Melis Alphan'ın Hürriyet gazetesindeki yazısı ve ardından Aslı Aydıntaşbaş, Ahmet Hakan ve Bahar Akıncı'nın köşelerinde ve sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları yorum ve eleştirileri pek çoğunuz okumuşsunuzdur. Bu yazılardaki temel eleştiri noktası;
Çeşme ve Alaçatı'daki işletmelerin fiyatlarının fahiş olması. Ve; genel olarak Yunan Adaları'ndaki işletmelerle kıyaslama yapmaları, oralardaki fiyatların Çeşme ve Alaçatı'ya göre en az 3'te 1 oranında ucuz olduğunu söylemeleri.

Yeni Asır'ın ateşlediği bu tartışmanın bir başka boyutu da dünkü gazetemizde Emirhan Ergen imzasıyla çıkan haber oldu.
ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın, yapılan eleştirileri biraz da kinayeli bir yaklaşımla cevaplamaları dün sosyal medyanın en çok konuşulan konusuydu. "Lüks lokantalarda içkili bir yemek ve ıstakoz- kalamar yiyeceklerine, çarşı içinde kumru veya çiftlik balığı satılan, 50 liraya kalkacakları restoranları tercih etsinler. Bu bir arz-talep meselesidir" sözleri kelimenin tam anlamıyla bardağı taşıran damla oldu sanki.

Aslında bu tartışmayı İstanbullular yapıyormuş gibi görünse de; İzmir'den Çeşme- Alaçatı'ya sürekli gidip gelen herkesin fısıltıyla birbirine dertlendiği bir konu olduğunu hepimiz biliyoruz.
Kimine göre sezonun kısa (ortalama 60 gün), kiraların fahiş olması dolayısıyla işletmeler yüksek fiyat politikasına bir anlamda zorunlu!...
Kimine göre ise belirli bir bütçeyle tatil yapmak isteyen tatilcilerin de keselerine uygun veya en azından makul denilebilecek fiyatlara tatil yapmak istemesi en doğal hakları...

Yeni Asır bu konuda ne kadar İzmir-Çeşme ve Alaçatı tarafında ise de; yapılan her samimi eleştiriyi dikkate alarak doğruyu bulma noktasında da taraftır.

Bugün gelinen noktanın pek de doğru olmadığı noktasında tarafların hepsi hemfikir aslında.

Meselenin bugününden ziyade, temeline inip doğru biçimde tartışmak ve bir sonuca ulaşmak dururken, konuyu veya olayı kişiselleştirmeyi doğru bulmuyoruz.

Biz bu noktada tarafız. Sizi de bizim tarafa bekleriz...

YENİ ASIR YAZAR BAŞKALARI TARTIŞIR..

Türkiye Ramazan Bayramı'nda tatil yaptı ama biz Yeni Asır olarak hızımızı hiç kesmedik.
Yaptığımız haberler, attığımız manşetler çok şükür sadece İzmir'in ve Ege'nin değil, Türkiye'nin gündemindeydi.

Yeni Asır yazdı, başkaları tartıştı..

Fikri takip noktasında Türk basınında uzun süredir benzerine rastlanılmayan örnek;
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığımız haberlerde görülüyor.

Fatih Şendil ve Kazım Yörükçe imzalı haberlerimiz, sadece ulusalda ses getirmekle kalmadı, devletin ilgili bütün birimleri de Yeni Asır'ın haberlerini ihbar kabul edip araştırma ve soruşturmalarını yapıyor.

Arife günü Kahraman Durak imzalı manşetten verdiğimiz, Karaburun'da vefat eden bir vatandaşın cesedinin doktor olmadığı için vantilatörle soğutularak bekletilmesi haberimiz üzerine İzmir Valimiz Erol Ayyıldız bizzat konuyu ele aldı. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli talimatları verdi. Bu konuyla ilgili soruşturma da açıldı. İl Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur da konuyla ilgili gerekeni yapıyor.

Bir önceki yazıda sözünü ettiğim Çeşme ve Alaçatı'daki fahiş fiyat politikasına yönelik tartışma, Kahraman Durak'ın haberiyle sadece 9 günlük bayram boyunca değil, hala daha tartışılmaya devam eden ve artık sınırları da aşarak Yunanistan'ı da içine alan bir boyuta geldi.

"Rahat Uyu Devrem" imzasıyla Cumartesi günü manşetten verdiğimiz haber de o gün hem sosyal medyada günün en çok okunan ve yorumlanan haberi olurken, pek çok televizyon da konuyu haber olarak duyurdu.

İzmir milletvekilleri, Aydın'ın çiçeği burnunda AK Parti Kadın Kolları Başkanı, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Yaşar Üniversitesi'nin renkli Rektörü Cemali Dinçer ile yapılan Bayram röportajlarımız ses getirdi.

Bugüne kadar siyasetçi ve akademisyen yönleriyle tanınan bu isimlerin renkli ve gizli kalmış yönlerini de ortaya çıkardı bu röportajlar.

Genç ve başarılı arkadaşlarım Tansu Edip Gökbudak, Emirhan Ergen ve Yağmur Uygur'un yaptığı bu röportajlar, bayram boyunca da çok konuşuldu.

Başta da dediğim gibi; Yeni Asır olarak biz bu bayramda da tatil yapmadık. Yeni Asır yazdı.. Başkaları konuştu.. Bizi izlemeye devam edin..

KONAK BELEDİYE BAŞKANINA 76 MİLYON ADINA SORUYORUM: EVLATLARIMIZI ŞEHİT EDENLERLE HALA KARDEŞ OLMAKTA ISRARLI MISINIZ?

Biz dünkü Yazı İşleri toplantımızda bu konuyu hayli tartıştık, hem de her boyutuyla. Çünkü: Bayramı bize deyim yerindeyse zehir eden terör örgütü PKK'nın alçak teröristleri yüzünden gencecik 8 fidanımız soldu yine.
Mardin, Hakkari ve Van'daki saldırılarda şehit olan aslanlarımızdan ikisi Ege'den; Aydın ve Denizli'den.

Mardin'in Artuklu ilçesindeki Cevizli Karakolu'na bomba yüklü kamyonla saldırıp patlatan teröristler, Aydınlı Jandarma Er Orkun Alp Arslan'ı da şehit ettiler.

Artuklu Kaymakamlığı'nın geçtiği basın bildirisinde, hem bomba yüklü kamyonun hem de saldırıdan sonra teröristlerin kaçtığı kamyonun Belediye'ye ait olduğu bilgisi var.

Artuklu ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri HDP'li...

Peki, Artuklu Belediyesi size bir yerlerden tanıdık geliyor mu?

CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın "kardeş şehir" ilan edip her tür yardımı yaptığı ve geçenlerde de Konaklıların parasıyla gidip orada 3 bin kişiye yemek verdiği, eş başkanlık yöntemiyle yönetilen HDP'li belediyeden başkası değil bu Artuklu Belediyesi.

Ben buradan sadece kendi adıma değil, bu ülkeyi seven ve bu ülke uğruna can vermek için saniye düşünmeyeceğinden emin olduğum İzmirliler ve tüm Türkiye adına Konak Belediye Başkanı Sema hanıma sormak istiyorum:

Evlatlarımızı öldüren, polislerimizi, askerlerimizi şehit eden terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği bu kadar alenileşen bu belediye ve parti ile hala KARDEŞ OLMAKTA ISRARLI MISINIZ?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA