• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ne düşünürsen ‘o’na dönüşürsün TOLGA TEKİN

Ne düşünürsen ‘o’na dönüşürsün

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2019, 00:00

Dünyanın bütün çocukları masumdur. Onlar kötü bir şey düşünemez. Kimseye kötülük yapmazlar. Yapamazlar... Çocuğu çocuk yapan bedenen küçük, ufak tefek olması değildir. Çocuğu çocuk yapan tertemiz berrak zihnidir. İşte bu yüzden çocuklar masumdur. İşte bu yüzden çocuklar günah işleyemez. Ergenlik çağına kadar hiçbir ibadetten sorumlu olmadıkları gibi Allah katında da günahları yoktur. Her insan işte bu çocukluk yıllarını özler. Bayramlar bile çocukluk yıllarında daha güzeldir.
Çünkü zihinleri berrak ve bilinçaltı temiz olduğu için de o manevi havayı ve atmosferi en iyi hisseden çocuklardır.
ZİHİN DEĞİŞİR
Peki neden? Çünkü zihin, çocukluk yıllarında berraktır, tertemizdir, ihanet, kin, nefret, düşmanlık ve günah nedir bilmez.
Mesela birisi onu üzse veya kızdırsa, iki dakika sonra da gönlünü kazanacak bir şey yapsa hemen o kızgınlığı ve üzüntüsü gider yüzünde güller açar. Yani çocuklar fiziksel olarak küçük olduğu için değil, zihinleri güzel olduğu için güzeldir masumdur... Ama insan büyüdükçe bu masumiyetini kaybeder. Zihinlerdeki o berraklık gider hatta kirlenir. Zihinler kirlenince dünyaya da kirli gözlerle bakar.
Ama o dünyanın kirlendiğini sanır. Sanki çocukluk yıllarındaki dünya gitmiş yerine bambaşka bir dünya gelmiştir. Halbuki değişen dünya değil zihindir.
KİŞİSEL GELİŞİM
Demek ki insanın kişisel gelişimi için zihin temizliği çok önemli. Nasıl ki bedenimizi, evimizi, ofisimizi, çevremizi ve arabamızı temiz tutuyorsak zihnimizi, ruhumuzu ve bilinçaltımızı da aynı şekilde temiz tutmalıyız. Bazıları zihnini temiz tutma konusunda başarılı olmuştur.
"Peki bu nasıl olacak?" diye sorarsanız bunu başarmak yine bizim elimizde.
Yüce Yaratıcı insanlara hazine değerinde öyle bir özellik vermiş ki bunu gözümüzle görmeyiz, kulağımızla duymayız, elimizle tutmayız ama bunu hisseder ve bilincimizle idrak ederiz. Önemli olan bu farkındalığı yakalamaktır. Artık öyle bir noktaya geldik ki gelişen teknolojiyle birlikte insan beyni "yapay zeka" üzerinde çalışmaya başladı. Zihnimizden geçen düşüncelerin ne kadar önem taşıdığını çağımızda daha iyi görüyoruz.
MUTLULUK VE HUZUR
Düşüncelerin de bir enerjiden oluştuğunu ve bir düşünceye odaklandığımızda belirli bir frekans ve titreşime erişildiği artık bilimsel olarak kanıtlandı. Ama binlerce yıl öncesinden bizlere bu bilgi Yüce Yaratıcı tarafından verildi. Dualar, ibadetler, zikirler bunun içindir. Bize zihnimizi temiz tutmanın yolları öğretildi. Eğer bu konuya biraz eğilirsek asıl mutluluk ve huzurun buradan geçtiğini göreceğiz.
MEVLANA SÖYLEMİŞ
Hz. Mevlana, bu konuyu tek mısra ile o kadar güzel özetlemiş ki başka bir söze gerek bırakmamış.
"Dostum, sen düşünceden ibaretsin.
Gerisi et ve kemiksin.
Gül düşünürsen gülistan olursun, Diken düşünürsen dikenlik olursun."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA