• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnsanın ölüsü de dirisi de saygıya layıktır YUNUS KARAKAYA

İnsanın ölüsü de dirisi de saygıya layıktır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.03.2015, 00:00
Hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun insanın ölüsü de dirisi gibi saygıya layıktır, mezarı dahi çiğnenemez! Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi sanırım bundan bihaber. Geçtiğimiz günlerde köşemde Konak Belediyesi eski Başkanı Ahmet Sarışın'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gömüye açtığı Kaynaklar Gökdere Mezarlığı için isyanını yazmıştım.
İşin doğrusu Ahmet Sarışın fazla mı abartıyor diye aklımdan geçirmedim desem yalan olur. Ama gerçeği kendi gözlerimle görünce Ahmet Başkan'ın az bile isyan ettiğine karar verdim.
Basın çalışanlarının yakından tanıdığı ve ablamın eşi olan rahmetli Emre Özdestan'ın kardeşi Fatih Özdestan'ı geçirdiği kalp krizi sonunca 51 yaşında kaybettik. Buradan başta eşi Birsen Özdestan ve kızı İrem Özdestan olmak üzere tüm Özdestan ailesine başsağlığı diliyorum.
Şimdi gelelim Fatih kardeşimizin toprağa verilmesi sırasında neler yaşandığına...
O manzara ne kardeşim?
İnsanların acısını bir kenara bırakıp çamur deryasıyla mücadele ederek mevtayı iş makinasıyla gömmesi dünyanın neresinde görülmüş? Hele hele o mezar görevlilerinin mezarı düzeltmek için çizme ile çiğnemelerine ne demeli?
Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şu yönünü takdir ettim, bazı insanlara ekmek kapısı açmış. Yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan insanların etrafında pervane olan satıcıların "Ayakkabılarınız çamur olmasın, arabalarınız kirlenmesin" diye bağırarak siyah poşet satmalarına ne demeli? Tabi yakınının toprağa verilişi esnasında mezarı başında bulunmak ve dua etmek isteyenler ayakkabılarına siyah poşetleri geçirerek güç bela mezara ulaşabiliyor. Ne diyeyim ben Büyükşehir Belediyesi'ne...? İnsanların dirisine saygı duymadınız, toplu taşıma araçlarına tıka basa doldurdunuz, anladım ama ölüye biraz saygılı olun da gerekli tedbirleri bir an önce alın.
Hani bir atasözü vardır: "Katıra: 'Baban kim?' demişler, 'Dayım attır' demiş."
Yani kişi kusurlu yanının açığa çıkmasını istemez, bunu gizlemeye çalışır. Sadece iyi yanıyla görünmeye ve övünmeye gayret eder. Şimdi Büyükşehir Belediye yetkililerine sorsak, "Bu mu hizmet?" diye, "Partimiz CHP'dir" der.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA