• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Üçüncü sınıf insan muamelesi yapmayın lütfen YUNUS KARAKAYA

Üçüncü sınıf insan muamelesi yapmayın lütfen

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2015, 00:00
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur." diyerek yaşlılara saygı gösterilmesi gerektiğine vurgu yapmıştır. Her fırsatta yaşlıların toplu ulaşım araçlarına bedava binişini diline dolayan CHP'li Başkan Aziz Kocaoğlu, Atatürk'ün sözünü bilmiyor olacak ki yeni ulaşım sistemi sayesinde o yaşlı insanlara 3. sınıf insan muamelesi yapılmasına çanak tutuyor adeta. Değerli okuyucum Gökhan Özdemir, metroda çektiği bir fotoğrafı paylaşmış benimle. Gökhan Özdemir fotoğrafı çektikten sonra kendi getirdiği taburede oturan yaşlı adamla konuştuğunu, neden metroya tabure ile bindiğini sorduğunda ise şu cevabı almış:
"Ben bıktım usandım otobüse, metroya, gemiye binince insanların suratını çevirip dışarıya bakmasından. Ben utandım, belki gençler de utanır diye tabureyle dolaşıyorum."
Ne diyeyim amcacım, Belediye Başkanı yaşlıları ulaşım araçlarında yük sayarsa, onları yok sayarsa gençler haydi haydi yok sayar.

MHP'li aday adayları start verdi


MHP'li Milletvekili aday adayları da 7 Haziran seçimleri için start verdi. Selahattin Şahin, Serdar Mersin, Arslan Savaşan, Senem Kılıç, Osman Nuri Çabuk, Murat Taşer, Lütfi Kılıç, Taşkın Işık, Recep Kök, Murat Koç, Avukat Ali Onar ve Bahadır Akyüz de vekillik için başvuran isimler arasında yer aldı. Belediye Başkanlığı seçimi döneminde MHP'den Foça Belediye Başkan adayı olan Serdar Mersin'in aday adaylık açıklaması özellikle Bakırçay Havzası'nda büyük sevinçle karşılandı. Mersin'in partisinin oylarını artıracak bir isim olması adaylık şansını da artırıyor. Yine Belediye Başkanlığı seçimleri sırasında partisinin seçimi kazanması için büyük gayret sarf eden Lütfi Kılıç, Osman Nuri Çabuk gibi isimler de özellikle 2. Bölge'de adaylık için şansı yüksek olan isimler. Daha önce MHP'den aday adayı olacağını açıklayan Coşkun Işık ise ağabeyi Taşkın Işık aday adaylığı için müracaat edince yarıştan çekildi. MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı'nı yıllarca götüren Taşkın Işık'ın Erzurumlu seçmenler üzerinde etkili olması milletvekili adayı olma şansını artırıyor. İş adamı Murat Koç'un ise il başkan yardımcılığı, Bornova Müteahhitler Başkanlığı, İTO İnşaat Komitesi Başkan yardımcılığı gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulunması yarışa bir adım önde başlamasını sağlıyor.
Genç, başarılı iş insanı, Gençlik ve Spor Konfederasyonu İzmir İl Başkanı Senem Kılıç da MHP İzmir Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Bugüne dek gerek sivil toplum kuruluşlarındaki örnek çalışmaları, gerekse akademisyen ve girişimci kimliğiyle topluma değen projelerin mimarı olan Kılıç, toplumun her kesimini kucaklayacak bir vekil profili çizeceğini söyledi.

CHP'li aday adayının işi fala mı kaldı?


CHP İzmir 1. Bölge'den milletvekili aday adayı olan avukat Şehrazan Mercan, sanırım ön seçimden fazla ümitli değil. Mercan'ın geçtiğimiz günlerde muhtar Gülay Pekcan'ı ziyaret etmiş ve kahve içerek fal baktırmış. Bunu da sosyal paylaşım sitesinde takipçileriyle paylaşmayı da ihmal etmemiş. "Muhtarım, komşum, arkadaşım Gülay Pekcan'a sabah kahvesine uğradım. 'Falında yeni ay doğmuş; kısmetin çok, yolların da...' dedi. Haydi hayırlısı." diye paylaşımda bulunmuş. Ne diyeyim Şehrazat Hanım, "Fala inanma falsız da kalma."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA