• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dağ ne kadar yüce olsa yol onun üstünden aşar YUNUS KARAKAYA

Dağ ne kadar yüce olsa yol onun üstünden aşar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2015, 00:00
Güçlünün daha güçlüsü, yetkilinin daha yetkilisi, yönetilmez sanılanın bir yöneteni vardır. Çözümü güç meselelerin, yenilmesi imkansız gibi görünen zorlukların da üstesinden gelinebilecek bir yol vardır. Yeter ki gerekli azim, sabır ve cesaret gösterilsin, yılgınlığa düşülmesin. AK Parti için 7 Haziran seçiminin İzmir açısından zorlu geçeceği biliniyor ama son sandık oyları sayılana kadar hiçbir şeyin garantisi yoktur. İzmir'de AK Parti'nin milletvekili sayısının düşeceği, CHP, MHP'nin milletvekili sayılarının artacağı hatta HDP'nin bile milletvekili çıkaracağı algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Maalesef AK Parti'de bir grup bu algıya inanmış olmalı ki şimdiden pes etmiş bir havaları var ama yanıldıklarını söylemeden geçemeyeceğim. Eğer oluşturulmak istenen algının rüzgarına kapılarak gerekli azim, sabır ve cesaret gösterilmezse başarının olamayacağını tüm AK Parti teşkilatlarının bilmesi gerekir.

Kocaoğlu bu çağrılara kulak mı tıkayacak?


AK Parti İzmir milletvekili adayı Hüseyin Kocabıyık'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, "Gelin farklı bir şey deneyelim, gelin İzmir için el ele verelim. Barış ve dayanışma içinde birlikte çalışarak halka hizmet edelim" diye seslenmesinin ardından bir çağrı da Cemil Şeboy'dan geldi.
Akın Kazançoğlu'nun başkanlığını yaptığı Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği'nde yapılan toplantıya AK Parti milletvekili adayı İbrahim Turan ile birlikte katılan AK Parti İzmir milletvekili adayı Mimar Cemil Şeboy, İzmir'de trafik ve ulaşım sorununu çözmek için 65 kilometrelik yeraltı tren hattının yapılmasının şart olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi'ne "İzmir için birlikte çalışalım" mesajı gönderdi.
Belediyelerin böylesine büyük bir projeyi hayata geçirmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Şeboy, "İnşallah belediye başkanımızla planlama
konusunda ortak bir noktaya varılırsa, hükümet olarak da biz elimizden geleni yaparız. Ben de bu işin takipçisi olurum" diye konuştu.
Bakalım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerek Hüseyin Bey'in, gerekse Cemil Bey'in çağrılarına cevap verecek mi? Yoksa kulak mı tıkayacak?

Kültürpark otoparkının su sorunu çözülemez mi?

Alsancak ve Çankaya'nın yükünü alan Kültürpark'taki kapalı otoparkın su sızdırması sanırım yetkililerin gözünden kaçmış. Geçtiğimiz günlerde bir yakınımın aracını park etmek için girdiğim Kültürpark otoparkındaki manzara doğrusu beni tedirgin etti. Umarım İzmir Büyükşehir Belediyesi yeraltı otoparkının su sızdırdığının farkındadır ve bir an önce çözüm bulur.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA