• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ay bozmaz, süt kokmaz. Kokarsa ayran kokar, çünkü aslı süttür YUNUS KARAKAYA

Ay bozmaz, süt kokmaz. Kokarsa ayran kokar, çünkü aslı süttür

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2015, 00:00
Ayın şekli aslında hiç değişmez, sadece dünya araya girerek ayı gölgelendirir ve ona hilal veya yarım ay görüntüsü kazandırır. Sütte tıpkı bunun gibi kokmaz, sütten türeyen ürünler bozulur, kokarlar. Asıl olan her zaman sağlam olarak kalır. Hayatta yaşanan olaylarda bu şekildedir, problem eğer büyüyorsa ve tehlike arz ediyorsa, bunun kaynağına inmek gerekir, sorunsuz olan en başa dönmek sorunu çözmeye yeterli olacaktır. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'in bir konuya dikkatini çekmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Asır Gazetesi'ne uyguladığı yasağı çözemedin bari gazeteciler arasındaki çürük elmaları ayıkla da sorunlar kangren olmadan kesip at. Biliyorsunuz teknolojinin artmasıyla birlikte internet haber portallarının da sayısı bir hayli arttı. İşin hakkını veren meslektaşlarımı tenzih ediyorum ama öyle insanlar var ki, hemen bir internet sitesi kuruyor, başlıyor sağa sola saldırmaya, bir de kendine 'Gazeteci' yakıştırması yapması yok mu beni krize sokuyorlar. İftiradan hakkında açılmış 10-15 dava dosyası olan sözde gazeteci bile var ama işin garibi bu kişiyi ne mahkeme, ne de polis bulabiliyor. Bu nasıl iş anlamadım gitti adam sabah akşam sanal alemde cirit atıyor ama İzmir Emniyeti bulamıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeni engellilere kota


Alın size İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin garip uygulamalarından bir örnek daha. Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere kota uyguladığını söylesem inanmazsınız değil mi? Ama inanın, inanmıyorsanız fotoğraflara göz atın. Yer belediye şirketlerinden Grand Plaza A.Ş.'nin işlettiği İnciraltı Engelli Merkezi...
Bakın tabelada ne yazıyor: "İşletmemizde bir engelli kartı için 2 ürün indirimi yapılır." Yani engelli kardeşimiz 3 ürün isterse indirimden faydalanamıyor, tam ücret ödemesi gerekiyor. Pardon ama orası Engelli Merkezi mi? Yoksa ticaret merkezi mi? Diğer taraftan, İnciraltı Engelli Merkezi işletmecileri engellilerin kendi aralarında oynadıkları dama, tavla gibi oyunlara da yasak getirmiş.
Her iki uygulamaya 'Pes' demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Kutlu Doğum Günü'nde buluştular
Alemlere rahmet olarak gönderilen, insanlığın onuru, efendisi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)'in 1444. doğum yıldönümü münasebeti ile Bayraklı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan "KUTLU DOĞUM GÜNÜ" büyük ilgi gördü. Okul Müdürü Yusuf Yılmaz, "İslam Dünyasında işgal ve saldırıların son bulması temennisi ile birlikte, milli birlik ve beraberliğimizin bozulmaması, Barış ve Selamet Peygamberi'nin yolunda, özelde Müslümanların, genelde tüm insanların dünya ve ahretlerini kurtarması daha müreffeh ve barışın hakim olduğu bir dünyada yaşamak dua ve temennisini" dile getirdi.

Salihli Belediyesi'ne anlamlı bağış


Salihli Meslek Edindirme Dernek Başkanı Hasan Vezneli derneğin bütün mal varlığını Salihli Belediyesi'ne bağışladı. Yapılan protokolle, fesih kararı alınan Meslek Edindirme Derneği'ne ait Uğursoy İşhanı'nda bulunan işyeri içerisindeki malzemeler ve dernek hesabında bulunan 72 bin 806 TL, belediyeye bağışlandı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA