• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mızrak çuvala sığmaz oldu YUNUS KARAKAYA

Mızrak çuvala sığmaz oldu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.06.2015, 00:00
İzmir'de ulaşımda kullanılan elektronik akıllı kartlarda yaşanan ve yolcuların ücretsiz yolculuk yapmasına neden olan sorununun kısa sürede çözülememesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde mızrağın çuvala sığmaz olduğunu göstermiştir. Herkesin gözü önünde duran, apaçık bilinen gerçeklerin gizli tutulması, örtbas edilerek yokmuş gibi gösterilmesi artık imkansız bir hal almıştır.

ESHOT GENEL MÜDÜRÜ NEREDE?
Hafta başından bu yana süren ulaşımdaki akıllı kart krizi, bir kez daha göstermiştir ki İzmir Büyükşehir Belediyesi kriz yönetimi konusunda sınıfta kalmıştır. Sistemdeki sorunu çözmek yerine bedava yolcu taşımayı tercih eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim kademisinde de yaşanan kriz hat safhada. Akıllı kart sisteminde krizin başgösterdiği pazartesi günü ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek'in raporlu olduğu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Gül Şener ile sorunu çözmek için başbaşa verdiği bilgisi geldi kulağıma. Başkan Kocaoğlu, ESHOT'un başına Gül Şener'i tekrar getirirse kimse şaşırmasın.
Şimdi de kafamdaki deli soruları sizlerle paylaşmak istiyorum.
***Akıllı kart sistemindeki kriz devam ederse ve ESHOT'un depolarındaki akaryakıt biterse ne olur? Pazartesi günü otobüsler sefere nasıl çıkar?
***Yolcu taşımacılığı dışında bir geliri olmayan ESHOT, Aliağa'dan akaryakıtı hangi parayla alacak? Sistemdeki sorun çözülse bile ihaleyi kazanan firma ESHOT'un hesabına parayı ne kadar sürede yatırırır?
***İBB, Eshot'a akaryakıt parasını verirse bunu nasıl fatura eder dersiniz? Tabi İBB zimmet çıkmasın diye araç kiraladık formülünü hayata geçirir ama bu da ileride büyük sorunlara sebep olabilir mi?

ESKİSİNİN SUYU MU ÇIKTI?

İzmir Büyükşehir Belediyesinin duraklardaki otobüslerin hat ve kaç durak kaldığı konusunda bilgi veren elektronik sistemini yenileme çalışmalarına bir anlam veremedim. Kardeşim eskilerin suyu mu çıktı da yeniliyorsunuz? Eski sistem tıkır tıkır işlerken hangi işgüzarın fikri mevcut sistemi yan tarafına bir direk dikerek levhayı oraya taşıyorsunuz?
Sahi söz duraklardan açılmışken ne oldu sizin anlı şanlı "QR Kodlar" sisteminiz? Hani bir zamanlar "İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda hayata geçirdiği yeni uygulamasıyla, tüm otobüs duraklarını 'akıllı duraklara' dönüştürüyor. Duraklara yerleştirilen 'QR Kodlar' akıllı telefonlara okutulduğunda, binilmek istenen otobüsün kaç durak uzakta olduğu ve duraktan geçen otobüs hatları ekrana geliyor." diye övündüğünüz sistemin kodlarını duraklarda göremez olduk..?

Haydi sandık başına
Beklenen tarih geldi ve bugün Türkiye sandık başına gidiyor. Sandıklardan çıkacak sonucun vatanımızın birlik, beraberlik ve istikrarını bozmamasını dilerim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA