• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Misket Hanım buna ne diyecek? YUNUS KARAKAYA

Misket Hanım buna ne diyecek?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2015, 00:00
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 4'üncü kez düzenlenen "Basın Özgülüğü Ödülü"nün bu yıl Gazeteci-Yazar Can Dündar'a verildiğini biliyorsunuz.
Pek sürekli işkembe-i Kübra'dan atan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Basın Özgürlüğü Ödülü verilen Can Dündar'ın "Emek Hırsızlığı" ile suçlanmasıyla ilgili ne söyleyecek onu merak ediyorum.
Kendisine ait sitelerin editörüne sigorta yapmayan, e-mail ile işten atan kendi çevresinden bile tepki toplayan Can Dündar'ın bu durumu hakkında Başkan Dikmen ne açıklama yapacak acaba?
Olaydan kısaca bahsedeyim arzu ederseniz;
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın, 15 yıldır kendi web sitesinde editör olarak çalıştırdığı Saim Tokacoğlu'nu kovduğu öne sürüldü.
Tokacoğlu işten kovulmasının ardından, Facebook hesabından bir açıklama yaptı. Dündar'ın eski editörü, yıllarca tek bir gün bile izin kullanmadan çalıştığını belirterek, 15 yıl boyunca 'sigortasız' çalıştırdığını öne sürdü.
Saim Tokacoğlu Facebook'tan yaptığı açıklamada şunları söyledi; "2005 yılının Mart ayından bugüne kadar tek bir gün bile izin kullanmadan editörlüğünü yaptığım Can Dündar'ın resmi web sitesi www.candundar.com.tr'nin editörlüğünden ayrılmak zorunda bırakıldım. 10 yılı www.candundar.com.tr'nin editörlüğü olmak üzere yaklaşık 15 yıldır SİGORTASIZ OLARAK çalıştırıldım. "Bugün düzelir, yarın düzelir, işler kötü düzelince bakarız" derken 15 yıl geçti. Ama ne yazık ki işler düzelse de benim açımdan hiçbir şey değişmedi. Dayanma gücüm tükendi. Artık işi bırakmam gerektiği tarafıma resmen değilse de e-maille ve "usulünce" bildirildi. Haklarımı alabilmek için yasal yollara başvuracağımdan dolayı son derece üzgünüm."
"Emek hırsızlığı" ile suçlanan Can Dündar skandalın patlamasıyla birlikte sessizliğe büründü. Can Dündar'ın yaptığı bu emek hırsızlığına bugüne kadar iktidar karşıtı bütün gazetecilerin yanında saf tutan Çağdaş Gazeteciler Derneği bile tepkisiz kalmadı.

MHP Foça Teşkilatı, şehitler için lokma döktürdü

Şehit acısını yüreğinde hisseden MHP Foça İlçe Teşkilatı ilçede meydana gelen hain saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen ve er Özkan Ateşli başta olmak üzere tüm şehitler için lokma döktürdü.
Şehitler için ayrıca mevlit okutulan etkinlik Demokrasi Meydanı'nda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Teşkilat adına konuşan MHP Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar; "Hayatlarının en güzel çağlarında vatan, millet ve inandığımız tüm kutsal değerlerimiz için, ülkenin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için canlarını severek feda eden şehitlerimizi unutturmamak ve Türk Milleti'nin kalbinde ve gönlünde devamlı sıcak tutmak istiyoruz. Şehitlerimiz vatan için canlarından vazgeçmiş, Türk Milleti'nin can parçalarıdır. Bugün bu topraklarda huzur ve güven içerisinde nefes alabiliyorsak hiç kuşkusuz ki bu aziz şehitlerimizin şehadetleri sayesindedir. Bu duygularla dualarımızı aziz ruhlarına bir kez daha hediye ediyor, günümüzde hala devam eden şehit haberlerinin son bulmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi.

ÖNCE SAYGI DUYMAYI ÖĞRENİN
İsimlerini yaptıkları müzikten çok, devlete karşı yaptıkları eylemlerle duyuran Grup Yorum Dikili Bademler'de sahne almış. Grup Yorum, tabii bu sırada kendilerinin özel isteklerini yerine getirmeyen ve umduğunu bulamadıkları Dikili'nin Halkçı Başkanı Mustafa Tosun'u protesto ettirmiş. Grubun emektar üyesi İnan Aydın konserde bir de konuşma yapmış, Dikili Belediyesi'ni eleştirmiş. Sizin neler istediğinizi tahmin edebiliyorum ve Başkan Tosun'u da baskılara boyun eğmediği için tebrik ediyorum. Siz önce şehitlere saygı duymayı öğrenin. Berkin Elvan için şarkı bestelemek kadar şehitler için de marşlar söylemeyi öğrenin. Hele bana bir söyleyin bakalım konserlerinizde Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için şehit düşenler için neler yapıyorsunuz.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA