• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tuncay Özkan bir karar ver YUNUS KARAKAYA

Tuncay Özkan bir karar ver

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.08.2015, 00:00
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan enteresan bir insan vesselam. Seçim çalışmaları sırasında sürekli kendisini, CHP İzmir teşkilatını küçümseyen açıklamalarıyla gündeme gelen Tuncay Özkan, sanırım İzmir'i içine bir türlü sindirememiş.
Perşembe günü Habertürk TV'de yayınlanan Didem Arslan'ın sunduğu, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı'nın konuk olduğu programa katılan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan gaf üstüne gaf yaptı.
Programın bir bölümde AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in, "Siz beyazsınız, siz seçkinsiniz" sözlerine tepki gösteren Tuncay Özkan'ın defalarca, "Ben Erzincan Kemaliyeliyim" diye üstüne basa basa söylemesi sizce enteresan değil mi?
Tuncay Özkan daha sonra yaptığı gafın farkına varmış olmalı ki sürekli, "Ben İzmirliyim, İzmir Milletvekiliyim" sözünü tekrarlar oldu.
Bunun üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in, "Hani Erzincanlıydınız" demesi üzerine CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın "Erzincan Kemaliyeliyeliyim ama İzmir Milletvekiliyim" sözleriyle durumu kurtarmaya çalışması garip bir tezat oluşturdu.

CHP İZMİR BU İDDİA İLE ÇALKALINIYOR

Ortaya atılan bir iddia CHP İzmir Teşkilatı'nda tartışmalara sebep oldu.
Peki, bu iddia nedir?
Geçmişte Önder Sav'a yakınlığı ile bilinen ancak son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun prenslerinden olan Tekin Bingöl'ün İzmir'e gelişini haber alan CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, Muhittin Dalgıç, Mustafa Moroğlu, Ali Engin, Celal Yıldız, Barış Erel, Çeşme Alaçatı arasında, Fatih Terim'in de yaşadığı villanın olduğu bir bölgede dost meclisinde bir araya gelmiş.
Ama dost meclisinde konuşulan konularla ilgili iddianın ucu o kadar açık ki gel de çık işin içinden. Dost meclisi mi, villa arayışı mı, yoksa CHP İzmir eski Milletvekili Mustafa Moroğlu'nu il başkanlığına hazırlama toplantısı mı anlayamadım. Dost meclisinde il başkanı adaylığı için Mustafa Moroğlu'nun ismi gündeme getirilmiş. Moroğlu'nun başkan adaylığı için tepki görme ihtimaline karşı Sevda Kılıç ve Barış Erel'in alternatif isim olarak gündeme geldiği öne sürüldü.

İLÇE BAŞKANLARINDA DURUM NEDİR?


CHP Genel Merkezi'nin İzmir'in en başarılı CHP'li belediye başkanının kim olduğuna yönelik olarak yaptırdığı anketin sonuçlarını bir önceki yazımda sizlerle paylaşmıştım.
O yazımla ilgili CHP'li dostlarımdan birçok telefon aldım. En çok merak edilen konu ise anketin doğru olup olmadığı yönündeydi.
Hemen cevap vereyim anketin doğruluğundan eminim. Aslında bu anketin sonuçlarına CHP'li dostlarım da kolaylıkla ulaşabilir. Ama önce CHP Genel Merkezi'nde 9'unca katta bir-iki saat geçirmeniz, daha sonra 8. ve 7. katlarda bir çay içmeniz yeterli.
Anket belediye başkanları ile sınırlı değil aslında. CHP'li ilçe başkanlarıyla ilgili de bir anket yapılmış.
Ankette en başarılı belediye başkanı sıralamasıyla, en başarılı ilçe başkanı sıralaması tam bir tezat oluşturuyor. Belediye başkanlarının başarılı olduğu bölgelerin ilçe başkanları genelde son sıralarda yer alıyor.
Neyse ben sözü daha fazla uzatmayayım, bu sefer en başarılı CHP İlçe Başkanı sıralamasında ilk üçü sizlerle paylaşayım, gerisini siz bulun. Konak ilçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Çiğli ilçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, CHP Genel Merkezi'nin yaptırdığı en başarılı ilçe başkanları anketinde ilk üçte çıkan isimler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA