• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sosyal medyadaki provokatörlere dikkat! YUNUS KARAKAYA

Sosyal medyadaki provokatörlere dikkat!

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2015, 00:00
İnternet kullanımı, bilgiye kolay yoldan erişim şansı, insanların hayatlarını geliştirmekle birlikte bir o kadar da köreltiyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, insanların hayata bakış açısı da değişiyor. Özellikle internet kullanımı, bilgiye kolay yoldan erişim şansı, insanların hayatlarını geliştirmekle birlikte bir o kadar da köreltiyor. Hele birde sosyal medya provokatörleri var ki, bir paylaşımı ülkeyi karıştırmaya yetiyor. Türkiye, her gün yurdun farklı bölgelerinden gelen terör olayları ile sarsılırken özellikle sosyal medyadaki provokatörlerinin linç girişimlerine her gün yenisi ekliyor. Bazı ünlü isimler, aklı başında dediğimiz örnek aldığımız insanlar da bunlara alet olmuyor mu aklım sırrım almıyor. Aman aman siz siz olun bu tür paylaşımlara karşı dikkatli olur.

Kanı kanla yumazlar kanı su ile yurlar

Yaşanan terör olaylarının ardından gelen şehit haberleriyle birlikte ülkemiz ayağa kalktı adeta. Tabi terör olaylarını protesto sıralarında zaman zaman istenmeyen olaylar yaşanıyor. Ancak şunu unutmayalım "Kanı Kanla Yumazlar, Kanı Su ile Yurlar." Yani bir kötülük, kötülük yapılarak düzeltilemez; hatta böyle bir karşılıkta bulunmak işi daha da vahim hale sokar, içinden çıkılmaz yapar. Kötülük ancak iyilik yapılarak ortadan kaldırılabilir.

Aranıza sızabilecek provokatörler dikkat edin. Bergama'da yaşanan olay bu tür provokatörlere karşı ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Biliyorsunuz İzmir Bergama'da, "teröre lanet yürüyüşüne" katılarak kışkırtma yaptığı tespit edilen kişi, PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Üstelik bu kişi arabasına Türk bayrağı ve Atatürk resmi asarak protestoya katılmış. Polis, aracın plakasının sahte olduğunu tespit edince otomobilde arama yapan ekipler, terör örgütleri PKK ve IŞİD adına düzenlenen fotoğraflı kimlikler, bir kurusıkı tabanca, 2 şarjör ve 25 kurusıkı tabanca fişeği, 2 cep telefonu, çok sayıda sim kartı, hafıza kartları, 1 gram esrar ile "HDP Bergama 11.03.2015 Tarihli Toplantı Gündem ve Kararlar" yazılı bir kağıt ele geçirdi.

Sokak ortasında dövme yapılır mı?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Dövmeci Ve Takı Takma (Pıercıng) Sanatçısının tanımını şöyle yapıyor: Dövmeci ve Takı Takma (Piercing) Sanatçısı (Seviye 3); iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak, sağlık ve kalite kurallarına uygun dövme işlemleri ve takı takma (piercing) işlemleri ile müşteri ilişkilerini yürütme bilgi ve becerilerine sahip kişidir. İzmir'de neredeyse her sokak başında dövmeci ve piercing işi yapanlara rastlamak mümküm. Peki, şimdi ben şunu sormak istiyorum. Sokak ortasında sağlık önlemleri alınmadan bu işi yapanları kim denetliyor? Sağlık İl Müdürlüğü mü? Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu yetkilileri mi? Yoksa belediye zabıtası mı? Yoksa denetimler yapılıyor da Alsancak Sevgi Yolunda sokak ortasında hiçbir sağlık tedbiri almadan bu işi yapanlar gözden mi kaçıyor? Son yıllarda özellikle gençler tarafından çok fazla rağbet gören dövmelerin sağlık açısından tehlike saçtığını vurgulayan uzmanlar, vücuda yapılan dövmelerin AIDS, böbrek hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, Hepatit gibi hastalıklara yol açtığını söylüyor. Aman gençler siz siz olun mutlaka dövme yaptıracaksanız sağlıklı ortamı tercih ediniz. Ucuz olsun derken hastalık kapmayın.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA