• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Halk otobüsleri geri mi gelecek? YUNUS KARAKAYA

Halk otobüsleri geri mi gelecek?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.10.2015, 00:00
ESHOT eski Genel Müdürü Mehmet Erdül, İzmir'de halk otobüslerinin yeniden hizmete gireceğini öne sürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fidan Aslan'ın geçtiğimiz günlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz'i ziyaret ederek, ulaşım master planları hakkında bilgi almasını sert bir dille eleştiren Erdül, "Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan gazetedeki haber bu. Daha dün Büyükşehir statüsüne kavuşan Manisa Belediyesi'nden bilgi almak üzere 1980'li yıllarda kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ulaşım ile ilgili bilgi almak ve Ulaşım Master Planı çalışmalarından yararlanmak için Manisa'ya gitmişler. Yüksel Çakmur döneminde Avrupa ülkelerinin kimi kentleri İzmir örneğini incelemek üzere heyetler gönderirdi. Şimdi yeni Büyükşehir olmuş bir il ulaşımı ve Ulaşım Master Planı çalışmaları hakkında bilgi edinmek için tam 32 yıl önce kurulmuş bir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ona gidiyor. VAH İZMİR VAH..." diyor. Haksız da sayılmaz hani.

Bakın Erdül sözlerini nasıl sürdürüyor;

"Manisa'dan örnek alıyorlar ya. Manisa'da Halk Otobüsü uygulaması var. Bazı ESHOT çalışanları işin farkında değil bana kızıyorlar. ESHOT ve CHP'nin devletçilik ilkesi YCHP tarafından katlediliyor. Kan akıyor, su sanıyorlar renk körü olanlar."

Mehmet Erdül, tüm bu çalışmaların, Halk Otobüslerinin İzmir'e yeniden getirilmesi için altyapı hazırlamak için yapıldığını öne sürerek, şu uyarıda bulunuyor; "İzmirli kardeşlerim. Aziz Efendi Manisa'ya toplu taşımacılığı incelemek üzere birilerini göndermiş. Manisa'da toplu taşımacılık Halk Otobüsleri ile yapılır. Biz Özfatura'nın Halk Otobüslerini kaldırırken, dolmuşları kaldırırken hayalarımıza kaç tekme yediğimizin hesabını hala yapamadık. Uyan İzmirli, Aziz Halk Otobüsü getirecek. Bir Yüksel Çakmur daha bulamazsınız. Engel olmak için konuyu takip etmezseniz, çocuklarınızı aile bireylerinizi duraklardan ölü olarak toplarsanız. İzmir'in ulaşımdaki güvencesi ESHOT ve İZULAŞ'tır sahip çıkın. Yüzlerce insan işsiz kalacak. Denetimsiz Halk Otobüsleri ölümlere neden olacak."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA