• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kent Konseyi mahkemelik oldu YUNUS KARAKAYA

Kent Konseyi mahkemelik oldu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.12.2015, 00:00
2014 yılında yapılan Güzelbahçe Kent Konseyi hakkında Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açıldı. Güzelbahçe Kent Konseyi Genel Kurulu'nda usulsüzlükler yapıldığını öne süren bir grup, Genel Kurul'un iptali için bir dilekçeyle önce Güzelbahçe Kaymakamlığı'na ardından da Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Dilekçede Genel Kurul öncesinde ve Genel Kurul sırasında çeşitli usulsüzlükler yapıldığı iddiası yer aldı.

Genel Kurul Başkanlığı'nı Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin yapmasının da üyeler üzerinde baskı oluşturduğunun dile getirildiği dilekçede aynı kurumu temsil eden kişilerin mükerrer oy kullandığı öne sürüldü.

Dilekçede yönetmeliğin ve iç tüzüğün 11. maddesi Kent Konseyi Başkanı'nı üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ile seçilmesini, bu sağlanamazsa ikinci oylamada salt çoğunlukla seçilmesini öngörmesine rağmen başkanın ilk oylamada salt çoğunlukla seçildiğine dikkat çekildi.

2. İdare Mahkemesi'nde 2015/273 esas numaralı dosyanın önümüzdeki günlerde karara bağlanması bekleniyor.

Yemekte bir araya gelecekler

1Kasım seçimlerinden önce AK Parti'ye geçen BBP, Alperen ve Ülkü Ocaklarına mensup kişiler hafta sonunda yemekte bir araya gelecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ tarafından organize edildiği öne sürülen Ankara'daki yemeğe Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de katılması bekleniyor. AK Parti saflarına katılan milliyetçilere bakalım en çok hangisi sahip çıkacak onu merak ediyorum doğrusu.

Kara Fatma tiyatro oyunu

Ahmet Yenilmez Tiyatrosu'nun kadına yönelik şiddette farkındalık oluşturmak için sahnelediği "Kara Fatma" tiyatro oyunu İzmirliler tarafından büyük beğeni topladı. İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da izlediği oyun büyük ilgi gördü. Oyun sonunda Vali Mustafa Toprak ve Ege Toplumsal Düşünce ve Gelişim Platformu Kadın Kolları Başkanı Nazlı Çığa'ya bir onurluk takdim etti. Bu tiyatronun İzmir'e gelmesinde büyük emeği geçen ismin ise BBP'den AK Partiye geçen Ali Cihangir Ekici olduğunun da altına çizmem gerekir. Böyle aktif ve sosyal projelerde imzası bulunan Ekici'yi AK Parti yönetiminin daha iyi görevlerde değerlendirmesi gerektiği düşüncesindeyim.

İZMİAD yeni yönetimi belli oldu

Kısa adı İZMİAD olan İzmir Malatyalı İş Adamları Derneği geçtiğimiz günlerde Genel Kurulu'nu Ada Koleji'nde yaptı. Deneyimli siyasetçi ve işadamı Levent Peşker'de İZMİAD yönetiminde Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak görev aldı.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mahmut Ferudun Keskinkılınç'ın yaptığı İZMİAD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Nihat Osmanoğlu (Bşk. Yrd.),Cemal Doğan( Sayman), Mehmet Gelen( Yazman üye), Ali Çoban( Spor Eğitim ve Kültür İşleri Sorumlusu), Levent Peşker(Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu), Nebilnur Hazar(Toplantı ve Organizasyonlar Sorumlusu)


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA