• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnsanlık ölmemiş YUNUS KARAKAYA

İnsanlık ölmemiş

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.12.2015, 00:00
Hani derler ya "insanlık ölmemiş". Tam bu noktada ülkemizde hala iyi insanların olduğundan bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz Tire'de tarihi bir hanın yenileme çalışması sırasında işçiler tarafından bir küp altın bulundu. Belediyenin yenileme işini ihaleyle alan şirketin işçilerinden 2 çocuk babası 50 yaşındaki Mehmet Yazar'ı altınları devlete teslim ettiği için bazılarının 'enayi' olarak gördüğünden eminim. O ne yaptı "Biz her gün altın görüyoruz, içimiz altın, bir altın bizi bozar mı?" diyerek insanlığın ölmediğini hepimize bir kez daha gösterdi.


Sevgi iziniz olsun


ATV'nin fenomen programı olan "Müge Anlı ile Tatlı Sert'i bilmeyeniniz yoktur sanırım. Programı bende imkanım olduğu sürece izlerim kaçırdığım programları da internetten izlerim. Şimdi sizlere Müge Anlı ve ekibinin başlattığı "Sevgi İzi" projesinden kısaca bahsetmek istiyorum.


SEVGİ İZİ NASIL DOĞDU?

Yıllardır kayıp insanları yakınlarına kavuşturan Anlı, bu alanda övgüyü sonuna kadar hak eden bir isim. Araştırmacı gazeteci Müge Anlı da engelli kayıplara hayli üzülen kişilerden biriydi. Uzun süredir engelli kayıplarının daha kısa sürede bulunması için kafa yoran Anlı, sonunda Sevgi İzi projesini hayata geçirmeye karar verdi. Bunun için önce www.benibuldular. com sitesini açtı. Bu site, kayıpların bulunması için polise, jandarmaya yardımcı olacak.


NE YAPMAMIZ GEREKİYOR?

Aslında sistem çok basit. Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla siteye başvurup formu dolduracak. Site kendilerine bir numara verecek. Örneğin, 104 no. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol koluna işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak.


NASIL BULUNACAK?

Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ne görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından site devreye girecek. Koldaki o "rakam"ı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak. Haydi İzmir farklılığını göster ve bu harekete destek ol.


Bu hareket tüm illere dağılmalı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 35 yıldır kuaförlük yapan Kenan Kaya, kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarına ücretsiz peruk hediye ediyor. "Kanseri yenmek için ilk silah moraldir" diyen Kenan Bey, "Peruk almak isteyenlerin Kuşadası'nda yaşıyor olması, hastalığını kanıtlaması ve saçlarının dökülmüş olması yeterli" diyor. Kenan Bey, "Amaç hedef benim için önemli. Yani başka illerde o kadar ihtiyaç var ki ama ben yetemiyorum üzülüyorum. Diğer illerde de harekete geçilmesi için bir şeyler yapılması lazım" diyor. Sonuna kadar haklı, küçük bir esnaf bunu yapıyor da anlı şanlı firmalar neden yapmıyor?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA