• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Engelli ailelerinin Özdağ’dan isteği var YUNUS KARAKAYA

Engelli ailelerinin Özdağ’dan isteği var

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2016, 00:00
Biliyorsunuz 29 Şubat tarihinde bel fıtığına bağlı olarak sağ ayağımda meydana gelen rahatsızlıktan dolayı ameliyat olmuştum. Ameliyat sonrası sağ ayağımın eski gücüne kavuşabilmesi için bir süreden beri fizik tedavi görüyorum. Fizik tedavimi sürdürdüğüm Borfiz Tedavi Merkezi'nde sıramı beklerken engelli çocuğu bulunan ailelerle de bol bol sohbet etme imkanım oldu. Sohbetler sırasında, engelli ailelerini sorunlarını da yakından dinleme fırsatı buldum.

Ülkemizde nörolojik iyileştirme tanısı konulmuş engelli hastalarının (yani felçli ve spastik hastalar)bilindiği üzere çok fazla sayıda olduğunun altını çizmek isterim. SGK son yıllarda bu hastalara kota sınırlaması getirmiş ve kota sınırlaması ile tedavi süreleri yarı yarıya indirilmiş. Ayrıca bu hastaların tanısı G80 olan Serebral Palsi tanısı konulduğundan itibaren spastik çocuklar yılda sadece üç defa tedavi alabilecekler, hemipleji yani felç geçiren hastalar ilk bir yıl içinde sürekli tedavi alıp ikinci yıldan itibaren sadece yılda iki defa tedavi alabilecekler. Bu durum hastaları ve hasta yakınlarını çok fazla üzmüş.

Peki, AK Parti Manisa Milletvekili, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ bu işin neresinde diye soracaksınız hemen anlatayım. Engelli aileleri Özdağ'ın engelliler konusunda çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirdi. Benden, Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a iletmemi rica ettiler.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Asır Gazetesi Yazı İşleri Masası konuğu olan Sayın Selçuk Özdağ'a engelli ailelerinin bu sorunlarını iletme fırsatı buldum.
Ailelerin SGK'nın kotalar için tekrar bir uygulama yapılması konusunda destek beklediğini Selçuk Bey'e ilettim. Özdağ, konuyla yakından ilgileneceğini söyledi.

Mutluluğu bir çocuğun yüzünde hiç izlediniz mi?

Çocuk dediğin, yer ve zaman dinlemeden çocukluğunu bir noktada gösterir. Hangi imkanlara sahip olursa olsun her çocuğun gülümsemesi aynı güzelliktedir. Mutlu olan bir çocuğun gösterdiği coşkuyu hayatınızda sadece bir kez izleseniz bile artık hiç unutamazsınız. Hayat boyu mutluluk denince aklınıza ilk önce o çocuğun ışıldayan gözleri, safça gülen suratı gelir. Sanırım geçtiğim günlerde çektiğim bu fotoğraflara dikkatlice bakınca kğıt toplayıcı çocuğun suratındaki o mutluluğu izleyebilirsiniz. Çünkü belki hayalini kurduğu almak için ailesinin bütçesinin yetmediği çöpten bulduğu oyuncak ile oynarken duyduğu mutluluğu sizlerin de görmenizi isterdim.

Büyümeyen bebek çıktı

Otistik abisi olan Dr. İzzet Akın Tütüncüler'in kaleme aldığı "Büyümeyen Bebek" isimli kitabı yayınlandı. Dr. İzzet Akın Tütüncüler'in kitabı 21.İzmir Kitap Fuarı'nda okuyuculularıyla buluştu. Ailelere engelli çocuklarının olmasından korkmamaları gerektiğini söyleyen Tütüncüler, kitabını, tüm engelli çocukların annelerine ve kendi annesine adadı. Kitabı imzalayarak tarafıma gönderen Tütüncüler'e teşekkür ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI