• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP ve fotoğraflar YUNUS KARAKAYA

CHP ve fotoğraflar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.11.2016, 00:00

Ünlü halk kahramanı Köroğlu'nun "Delikli demir (tüfek) icat oldu, mertlik bozuldu" sözünü duymayan yoktur sanırım. Ben de diyorum ki Selfie siyaseti başladı, siyasetin tadı tuzu kalmadı.
İzmir CHP de bu selfie siyaseti yüzünden son günlerde oldukça komik duruma düşmeye başladı.
İzmir'deki 9 CHP ilçe başkanının Aydın'da saldırıya uğrayan Bülent Tezcan'ı ziyaretinde çekilen boş yataklı fotoğraf sosyal medyayı karıştırılmasının ardından Karşıyaka Belediye Meclisi toplantısında paylaşılan fotoğraf olan tuzu biberi oldu.
Güya Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, HDP'li Milletvekillerinin tutuklanması ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik yapılan operasyonları ağızlarına siyah bant çekerek protesto etmişler. Ağızları bantlı olan bu meclis üyeleri nasıl oluyor da önlerindeki çayları ve suları nasıl içtiler çok merak ediyorum.

YÜKSEL BUZLARI ERİTME GAYRETİNDE

Biliyorsunuz bir süre önce CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, görevinden istifa etmişti. Yüksel, her ne kadar gerçekleri açıklamasa da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşamadığı ve tartıştığı için istifa ettiğini tüm partilileri biliyor.
Sanırım Yüksel, sonradan pişman olmuş olacak ki, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarındaki buzları eritmek için aracılar devreye sokmaya başladığı iddiaları geldi kulağıma.
Tam bu iddiaları araştırırken, CHP'li Tolga Çobanoğlu sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı bir fotoğraf dikkatimi çekti.
Barış Erel, Altan İnanç'ında yer aldığı fotoğraf konusunda şöyle CHP kulislerini bir yoklayayım dedim. Tabii ortaya atılan iddiaları da sizlerle paylaşmadan duramadım.
Barış Erel, Altan İnanç'ın başını çektiği bir grup Alaattin Yüksel ile CHP Genel Başkan arasında yaşanan soğuk rüzgı, tatlı bir İzmir imbatına çevirmek için Ankara'nın yolunu tutmuş.
İddiaya göre görüşme talepleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından geri çevrilen Erel ve İnanç bu sefer 2 G formülünü hayata geçirmişler. Yani Gürsel Tekin ve Gürsel Erol ile görüşmüşler. Tabi görüşmenin ana gündem maddesi Alaattin Yüksel olmuş. Çünkü Alaattin Yüksel'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarındaki buzların erimesi gerektiğini hepimiz biliyoruz.
Ha birde İzmir İl Başkanlığı konusu var tabii.
Şimdi bu fotoğrafı görünce aklıma şu sorular gelmedi de değil.
-Tartışmalı bir şekilde İl Başkanlığına getirilen Asuman Ali Güven'in görevden alınmasını istediler mi?
-Eğer Asuman Ali Güven görevden alınırsa CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna Barış Erel veya Altan İnanç talip oldu mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA