• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de ipin ucu kaçtı YUNUS KARAKAYA

CHP’de ipin ucu kaçtı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.11.2016, 00:00

CHP İzmir İl teşkilatında ipin ucu kaçmaya başladı sanırım.
CHP İzmir teşkilatında İl Başkanlığı koltuğuna emanet oturan Ali Asuman Güven bilmem yaşananların farkında mı?
Bir taraftan CHP İzmir Milletvekili belediye başkanlarını Genel Başkanı şikeder, diğer taraftan İl teşkilatı yöneticisi Belediye Başkanına zarar vermek için İlçe Başkanına hülle istifa teklifinde bulunur. Bir diğer belediye başkanı, diğer belediye başkanına zarar vermek için yandaşlarını belediye binasına siyah çelenk bıraktırır.
Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "KAÇAK" düğün salonunu yıkması CHP gündemini bir hayli meşgul etti. bir o kadarda CHP İzmir teşkilatında yaşanan krizi gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. Mithat Umutoğulları, Ege Postası'daki köşe yazısında CHP İzmir İl Teşkilatında skandalları da gözler önüne serdi. "Kaçak" düğün salonun yıkımı ile başlayan süreçte CHP İzmir İl teşkilatı krizi çözmek için bir şeyler yaptı mı, yoksa yangına körükle mi gitti?
"Kaçak" düğün salonunun yıkıldığı gün CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Başkanları toplantısına katılan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındırın dile getirdiği "Belediye başkanını telefonla aradım, mesaj attım dönmedi parti suçu işledi" şeklinde açıklama yapmıştı.
Mesajda Başkan Karabağ'a "Sayın Başkan Vali Beyle görüştüm, bana belediye başkanı ile görüşün makinalar bozuldu diye bir tutanak tutsun bu tutanağı Kaymakam ve ilçe emniyet müdürüne imzalattırsın yıkımı bu şekilde durduralım" diyerek mesaj attığı ve o saatlerde ameliyattan çıkan Başkan Karabağ'a hastane odasında yardımcılarının ilettiği iddialarımı doğrumu?
Bazı İl Başkan Yardımcılarının Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'e yaptıkları hülle istifa teklifi gerçek mi?
İl Başkan Yardımcıları Okan Karlıdağ, Ednan Arslan, Serpil Yıldırım ve Esin Doğan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile bir araya gelerek yapılanların yanlış olduğunu ve bununla ilgili görüşlerini dile getirmişler.
Sonra İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan'ın İlçe Başkanı Alper'e "Bu yaşananlar kabul edilemez. Belediye Başkanı Hasan Karabağ yanlış yaptı. Gel sen istifa et bu konuda tepkini koymuş olursun, biz de senin istifanı kabul etmeyeceğiz. Bu şekilde partinin bu olaya tepki gösterdiğini ortaya koyarız" şeklinde skandal teklif iddiaları ne derece doğru?
İddiaya göre yapılan teklifi İlçe Başkanı Alper'in ise, "Benim belediye başkanım yasanın emrini yerine getirdi. Yanlış bir şey yok, dolayısıyla istifayı gerektirecek bir durum da yok. Neden istifa edeyim. Belediye başkanımım arkasındayım sonuna kadar" diyerek geri çevirdiğini duydum. Alper'i bu dik duruşundan dolayı tebrik ederim.
Benim merak ettiğim bir diğer konu ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a karşı yapılan yargısız infaz karşısında neden sessiz kaldığı. Sahi CHP'liler kendi partilerinden olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan ne istiyor?

Salihli doğalgaz istiyor

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ilçesine doğalgaz getirtmek için çalmadık kapı bırakmıyor. Kayda, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret ederek Salihli için hayati önem taşıyan doğalgaz için hazırladığı dosyayı sundu. Kayda "Sayın Bahçeli'ye Salihlili hemşerilerim adına teşekkürlerimi sundum. Bizlerin gösterdiği doğalgaz konusundaki çaba ve duyarlılığın, belediye meclisimizde bulunan AK Parti ve CHP temsilcileri tarafından da gösterileceğine olan inancım tamdır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA