• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirliler yine mağdur YUNUS KARAKAYA

İzmirliler yine mağdur

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2016, 00:00

İzmir'de 1 Aralık itibariyle yeni bir kart krizi başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ihale sonrası ulaşım kartlarının işletici firmasının değişmesinin ardından eski tip kartlara 1 Aralık'tan itibaren yükleme yapılmamaya başlandı.
Metro istasyonlarına giden ya da otobüse binmek isteyen eski tip kart sahibi İzmirliler, bu nedenle büyük sorunlar yaşadı.

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER

Başarısız kent kart ihalesi sonrası hallaç pamuğuna dönen ESHOT'un ücret toplama ve elektronik kart sisteminde 2 yıldır devam eden fiyaskoya bir yenisi daha eklendi.
Kullanılan tüm elektronik kartlar 30 Kasım sabahı dokuma kapatıldı.
Mağduriyet yaşayan vatandaş ve şoförler arasında olumsuz diyaloglar yaşandı. ESHOT kart ünitesi önünde saatler süren uzun kuyruklar oluştu.
Daha önceden ESHOT tarafından okullara ulaştırılacağı taahhüt edilen kişisel öğrenci ve öğretmen kartları bilinçsiz ve beceriksiz bir organize sonucu istenilen zamanda sahiplerine ulaştırılamadı. İndirimli tarifeden faydalanan öğretmen ve öğrenciler tam tarifeye mecbur edildi. Aziz Başkan'ın bir dayatması yine halkın cebini vurdu ve mağduriyet yaşattı. SOLtanat bir hatalı SOLlama daha yaptı.

TEPKİLER BÜYÜK

Bir vatandaş sosyal paylaşım sitesinde Büyükşehir Belediyesi'ne olan tepkisini şu sözlerle paylaştı:
"Metroda basan kart otobüste basmıyor, yapılan açıklama ikisi birbirinden farklı sistem, o zaman aktarma yapmanın mantığını anlatın diyorsun, ona da açıklama yok.
Kartını değiştir ver 7 TL. Ooh ne ala soyan soyana... Bu kart soygunu bir de su soygunu var, haaa bir de yağmurlarda halimizi hiç sormayın, yürüyen merdiven çalışmaz, trafik felç, sabah işe giderken aktarma yapmak için sarf ettiğimiz çabamızı hiç sormayın. Balık istifi oluruz, işe gitmeden yoruluruz...
Akşam dönüş yolunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
Tabii diyebilirsiniz özel arabayla git diye, o durumda ise park ücreti günlük 7 TL. Varın ötesini siz düşünün."

LÜTFEN DİKKAT

Değerli dostum Osman Akbaşak, Metro ile İZBAN arasındaki ufak bir ayrıntıya dikkat çekmiş, ben de sizlerle paylaşmak istedim;
NEDEN, İzban'da İzmir Metro'ya aktarma yapılacağı söylenirken "Lütfen dikkat, Halkapınar İstasyonu İzmir Metro'yu kullanacak yolcular için aktarma istasyonudur" deniyor da, İzmir Metro'da "Halkapınar İstasyonu İzban'ı kullanacak yolcular için aktarma istasyonudur" deniyor. Birinde 'lütfen dikkat', diğerinde lütfene gerek yor.
Eleştirmeye değecek bir konu değil, sadece ilgimi çekti o kadar...

KİTVAK için 'perde' diyecekler

KİTVAK (Kemikİliği TransplantasyonveOnkoloji MerkeziKurma veGeliştirmeVakfı) tarafından inşaatı sürdürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi için 'Kes ve Kaç' adlı oyunla sahne almaya hazırlanan Mozart Akademi oyuncuları, oyun gününü iple çekiyor.
Davetiyeler KİTVAK merkezinden temin edilebiliyor.
Kuruluşunun 20'nci yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam eden KİTVAK, Mozart Akademi Yetişkinler Tiyatrosu tarafından vakıf yararına sahnelenecek 'Kes ve Kaç' adlı oyunla tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun 8 Aralık 2016 Perşembe günü, saat 20.00'de Kültürpark İzmir Sanat Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA