• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu’na Atatürk’ün sözünü hatırlatırım YUNUS KARAKAYA

Kocaoğlu’na Atatürk’ün sözünü hatırlatırım

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.11.2016, 00:00

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2017 bütçesi 746 milyon TL olarak kabul edildi. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ESHOT'un zarar ettiğini anlatmak isterken söylediği sözler tartışmalara sebep oldu.
ESHOT'un zararını 65 yaş üstü ve engellilerin ücretsiz taşınmasına bağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, yaşlı ve engellilerden büyük tepki geldi.
Başkan Aziz Kocaoğlu'na Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşlılarla ilgili söylediği "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.
Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur" sözünü de hatırlatmak isterim.

ESHOT ESKİ GENEL MÜDÜRÜNDEN TEPKİ

Aziz Bey'in açıklamalarına bir tepki de ESHOT'un Eski Genel Müdürü Mehmet Erdül'den geldi. Tepkisini sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşan Mehmet Erdül'ün sözleri bir hayli ilginç.
İşte Mehmet Erdül'ün paylaşımları;
ESHOT kar etmeyecek tabi. Kamu hizmeti ile kar aynı karede olmaz. Kamu hizmetini yapsın yeter. Manav dükkanı gibi yönetilmesin yeter. En azından itibar kazanır. Sen İzmir'in ilk belediye başkanı falan değilsin.
Hiçbir belediye başkanı, topluma, İzmirliye, yaşlılarına senin yaptığın terbiyesizliği yapmadı.
Ayıptır.
65 ONUR KART uygulaması benim genel müdürlüğüm dönemimde Meclis kararı ile uygulanmaya başladı. Burhan Özfatura Bey CHP'li değildi.
Ahmet Piriştina DSP kökenliydi.
Onlar yaşlılara saygısızlık etmediler.
Otobüs alıp İzmirliyi taşımayı planladılar. Sonra yasa çıktı. 60 yaşını geçen insanlar ücretsiz taşınacak denildi.
Sen gerçekten sosyal demokrat ve CHP'li misin?

Ülkü Ocakları'ndan Türkeş sergisi

İzmir Ülkü Ocakları, Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde Alparslan Türkeş anısına fotoğraf sergisi açtı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılan programa Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Bilgehan Ağbaba, MHP İzmir İl Teşkilat Başkanı Sayit Şanlı, MHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Bahadır Altınkeser, Şevket Alptekin, İl Yöneticileri, Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kamil Cesur, Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen ve çok sayıda ülkücü katıldı. Fotoğraf sergisi 1 Aralık 2016 Perşembe gününe açık kalacağı bildirildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA