• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP VE FETÖ YUNUS KARAKAYA

CHP VE FETÖ

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.06.2017, 00:00

Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı rapora CHP'nin 300 sayfalık şerh koymasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.
CHP'li vekillerin açıkladığı 300 sayfalık şerh'i destekleyecek bilgi ve belgelerin olmadığı öne sürüldü.
Hatta MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" iddialarına tepki gösterdi. Erdoğan "Kontrollü darbe diyerek, bunu küçük görüp sulandırmamak gerekir. Ciddiyetle mücadele edilmeli" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

FETÖ CHP'YE SIZDI MI?

Biliyorsunuz FETÖ terör örgütü üyeleri takiyye yaparak kurumlara sızma konusunu temel strateji haline getirmiş.
Peki, şimdi akıllara şu soru geliyor:
FETÖ mensupları CHP'ye sızmayı başardı mı?
FETÖ'ye taviz vermeyen zamanın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 2010 yılında bir kaset komplosuyla gönderilmesinde bu terör örgütünün payı var mı?
Deniz Baykal engelini bertaraf eden FETÖ'ye bağlı isimler CHP'yi yeniden dizayn etmiş olabilir mi?
Hükümetin FETÖ Terör örgüte karşı başlattığı mücadele sırasında Zaman gazetesinde polis tarafından arama yapılması üzerine, dönemin CHP Milletvekili Oktay Ekşi Ekrem Dumanlı 'ya destek ziyarette bulunarak FETÖ'nün medya imamı Dumanlı ile yan yana poz vermesi de kurgunun bir parçası mı?
Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden bir unsur olarak FETÖ'nün Kırmızı Kitap'a girmesinden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun STV'ye çıkması, FETÖ'ye ana muhalefet liderinden gelen bir destek olarak yorumlanmasına ne demelisiniz?
Mesela himmet adı altında örgüte toplanan paraları aklamak için kullanılan Bank Asya'ya kayyum atanmasının ardından CHP Milletvekili Mahmut Tanal, FETÖ'ye siper olmak için Bank Asya gelmesine ne buyurursunuz?
CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Şafak Pavey'in FETÖ'nün yayın organı olan ve kapatılan Bugün gazetesine destek mesajları vermesini söylemiyorum bile.
CHP Milletvekilleri FETÖ Eyleminde CHP'li vekiller Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ve Barış Yarkadaş Zaman gazetesi için FETÖ tarafından düzenlenen eyleme katılmadı mı?
Eğer arşivleri kurcalayacak olursak CHP ile FETÖ arasında ilişkileri ortaya çıkaracak bir sürü bilgiye ulaşabiliriz.
Ama sanırım CHP, FETÖ ilişkisini en net şekilde ortaya koyan açıklama zamanın CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'den geldi.
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Her ne kadar parti yönetimimiz inkâr etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, FETÖ ile ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde FETÖ'nün çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi'yle yürüdüğünü hepimiz gördük" dedi.
CHP'ye ev sahipliği yapan Gediz Üniversitesi'nin FETÖ ilişkisi yüzünden kapatılması ilişkiyi ortaya koyan farklı bir nokta 15 Temmuz gecesi CHP milletvekili Mahmut Tanal, darbecilerin alçak planına ortak olan skandal bir tweet atmadı mı?. FETÖ'cü militanlar darbeye karşı tarih yazan vatandaşları meydanlardan çekmek için uğraşırken, CHP milletvekili Mahmut Tanal da FETÖ'nün planına ortak oldu.
Tanal, Twitter'dan, "Tüm halkımızı sağduyulu davranmaya çağırıyorum. Evlerine dönmelerine, gerginlikten kaçınmaları diliyorum" diye yazmasını nasıl yorumlamak gerekiyor acaba.
FETÖ'nün devletimize ve milletimize faydalı olabilecek yetenekli yüz binlerce gencimizi devşirdiği gün gibi aşikâr.
CHP'liler hala 15 Temmuz hain darbe girişimi nasıl "Kontrollü Darbe "olarak değerlendiriyor bir türlü anlamıyorum.
Ayrıntılı bir şekilde planlandıktan sonra, büyük bir organizasyon ile uygulanan 15 Temmuz Hain darbe girişimini hala kurgu olarak değerlendiren CHP'nin o gece şehit olanlara karşı yaptığı büyük bir saygısızlıktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA