• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
National Geographic Kürdistan paylaşımı YUNUS KARAKAYA

National Geographic Kürdistan paylaşımı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2017, 00:00

​National Geographic'in instagram sayfasından Irak'tan Kürdistan diye bahsederek bir düğün fotoğrafı paylaşması büyük tepki topladı National Geographic paylaşımına tepki gösteren vatandaşların, içeriğin kaldırılması için yaptıkları çağrı ise cevap bulamadı.
National Geographic paylaşımına tepki gösteren bir okuyucum, yorumlar kısmında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da hareketler içerdiğini belirterek, "Bizler tepki yazmamıza rağmen National Georgaphic kaldırmıyor.
İletişim kurulması için kurulan telefon numaraları ise bir türlü cevap vermiyor" dedi.
Bu arada National Geographic'in Türkiye'deki Servis Sağlayıcısı olarak Doğuş Yayın Grubu A.Ş olarak görülüyor. National Geographic 'in yer sağlayıcısının Garanti Bilişim Teknolojileri olduğu öğrenildi.
National Geographic'in bu paylaşımına bende Mehmet Karacelil'in şu şiiriyle cevap vermek istiyorum;

Duy Ulan Soysuz NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE! ! !
Dağda Üç Beş Domuz Sürüsü Tutturmuş Bir Kürdistan Türküsü Eline Almış Bayrak Diye Masa Örtüsü Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne Ölüsü...
Soyu Soysuz Olan Sensin, Toprak Senin Neyine...
İte İtlik Yapıp Kafa Tutma Beyine...
Anlasana Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline Duy Ulan Soysuz NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE! ! !

Askeri değil halkı arkasına alan güçlüdür

Biliyorsunuz FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasına ilişkin davada Can Dündar ve Erdem Gül ile birlikte yargılanan Enis Berberoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bunun üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a bir yürüyüş başlatacağını açıkladı.
Ancak bu yürüyüş için CHP tarafından hazırlatılan afiş tepki ve tartışmalara sebep oldu.
Afişte 29 Ekim 2013'teki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Kılıçdaroğlu'nun Anıtkabir'de çekilmiş bir fotoğrafı kullanıldı. Ancak fotoğraftaki her şey karartılırken, sadece Kemal Kılıçdaroğlu ve arkasındaki kalabalık asker grubuna odaklanıldığı görülüyor.
Sanırım CHP Genel Başkanı askeri değil halkı arkasına alanların daha güçlü olduğunu unutmuş.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan neden bu kadar başarılı biliyor musunuz; o her zaman askeri değil halkı arkasına aldığı için.
Bilmem daha fazla söze gerek var mı?

PERŞEMBENİN GELİŞİ

Mit TIR'ları görüntülerini firari Can Dündar'a vermekle suçlanan Hürriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu "Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklama" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezanın, Berberoğlu'nun geleceği üzerindeki olası etkilerini hafifletici sebep olarak kabul eden heyet, daha sonra cezayı 25 yıla indirdi.
Şimdi bir bardakta fırtınalar koparan CHP'liler durumun bu hale geleceğini bilmiyorlar mıydı?
Bir işin nasıl sonuçlanacağı, işin bugünkü durumundan belli olur.
Yolunda giden işlerin iyi sonuç vereceği; aksamalarla yürüyen işlerde bu aksaklıkların devam edeceği tahmin edilebilir.
Yani Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli değil miydi?
Biliyorsunuz Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın, yargılanmasına neden olan MİT TIR'ları görüntülerinin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tarafından verildiği ileri sürüldüğü zamanlar nasıl bir açıklama yapıldığını isterseniz bir hatırlayın.
O zamanlar iddialara cevap verirken Berberoğlu, "Eski bir gazeteci ve yeni siyasetçi sıfatıyla bu haberin tüm sorumluluğunu üstlenmeye hazırım" dememiş miydi?
O zaman Berberoğlu, üzerine aldığınız o sorumluluğun "Vatana ihanet" ile yargılanacağınızı bilmiyor muydunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA