• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cemiyet Başkanımız HDP’den aday mı olacak? YUNUS KARAKAYA

Cemiyet Başkanımız HDP’den aday mı olacak?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.08.2017, 00:00

Bir daha ki dönemde İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'i HDP'den milletvekili adayı görürseniz şaşırmayın.
Bu da nereden çıktı demeyin.
Biliyorsunuz bölücü terör örgütünün meclisteki uzantıları HDP'liler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı sözde 'Adalet Yürüyüşü'nden feyz alarak, "Vicdani Adalet Nöbeti" diye provokatif bir eylem yapıyorlar.
Bu eylemlerinin İzmir ayağı salı günü başladı. HDP'lileri ilk ziyaret edenler arasında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de vardı.
Milletvekilliğinin yolunun cemiyet başkanlığından geçtiği konusunda CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'i örnek alan Misket Hanım'ın HDP'lilerle olan samimiyeti gözlerimi yaşattı.
Onun için Misket Hanım'ı bir dönem sonra HDP'nin adayı olarak görürseniz şaşırmayın.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in HDP Sözcüsü Osman Baydemir'i bağrına basmasına ne demeli bilmiyorum?
Ha CHP, ha HDP. Aralarında fark yok artık.

KOCAOĞLU CHP'YE OY KAYBETTİRİYOR

Son günlerde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yaptığı açıklamalarla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu bayağı yıprattı.
Aziz Bey ile bir süre önce 'adamlık' tartışmasına giren Şahin, belediyelerden ihale ile iş alan taşeron şirket ALTAŞ'ın muhalif ilçelerde Büyükşehir Belediyesi'nde çalışacak işçi alımı yaptığı iddiasını ortaya attı.
Delege seçimleri ve kongreler öncesi yapılan alımların yanlış olduğunu öne süren Şahin, "Kendisine muhalif olan ilçelerde belediye başkanına karşı delege seçimleri ve kongre öncesi bu tür hareketlerin yapılması partiyi başarıya götürmez, zafiyete uğratır. Kamuoyunun gözü önünde yapılması zaten yanlış.
Hem bir liyakat esasına dayalı işçi alımlarından bahsedeceksiniz, genel merkezin en üstünden en alt kademesine kadar liyakatten bahsedeceksiniz hem de 'Aman şunu alalım delege seçimleri öncesi, aman bunu alalım' diyeceksiniz, bu doğru değil. Bu tür hareketler başarı getirmez" dedi.
Şahin'in bu açıklamalarının Aziz Bey'i çok rahatsız ettiği Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'i CHP Genel Merkez'e şikayet ettiği öne sürüldü.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ŞİKAYETÇİ

Diğer taraftan AK Partili ve MHP'li ilçe belediye başkanları kadar CHP'li birçok belediye başkanının da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan yana dertli olduğu öne sürüldü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı, daha doğrusu yapmadığı hizmetlerinden dolayı halkın kendilerini sorumlu tuttuğunu dile getiren ilçe belediye başkanları, Aziz Kocaoğlu'nun CHP'ye oy kaybettirdiği görüşünde hem fikirler.

BUGÜN 17 AĞUSTOS

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 18 yıl geçti.
Kocaeli, Gölcük, Düzce, Sakarya, İstanbul ve Yalova'da büyük can ve mal kaybı ile yıkıma neden olan depremde resmi verilere göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi yaralandı.
O günden bu yana Türkiye'de irili ufaklı birçok deprem yaşanıyor.
Yaşanıyor ama bunlardan gerekli dersi çıkarıyor muyuz, gerekli tedbirleri alıyor muyuz, doğrusu o tartışılır.
17 Ağustos'un yıl dönümde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA