• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yapma Aziz abi yemezler YUNUS KARAKAYA

Yapma Aziz abi yemezler

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.09.2017, 00:00

İzmir'de TCDD Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı'nın açılış törenine, Aziz Kocaoğlu'nun alanı terk etmesi damgasını vurdu.
Kocaoğlu "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarından neden rahatsız oldu, daha doğrusu sinirlendi anlamadım.
Yaşanan olayları yakından takip eden AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'a sordum.
Hüseyin Bey, Aziz Bey'in neden öyle davrandığına anlam vermediğini belirterek "Aziz Bey önümüzden geçerken Milletvekili arkadaşım Mahmut Atilla Kaya'nın önünden geçerken 'itlerini al git' derken, devlet terbiyesinden uzak bir davranış gösterdi. Ne yaptığı hareket ne de söylediği sözler, ne bu ülkenin başbakanına karşı takındığı tavır ne devlet terbiyesine, nede nezaket kurallarını uyan bir davranış değildi. Aslında Aziz Bey bilerek veya bilmeyerek mağduriyet edebiyatı yaparak 9 Eylül törenleri için halkı sokağa dökmek için orda zemin hazırladı.
Nitekim Konak Meydanındaki törenlerinde bir grup 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyerek valiliğe yürümek istedi. İzmir Valisi ve Emniyet Müdürünün yerinde müdahaleleriyle olaylar büyümeden önlendi. Konak Meydanı'nda provokatörlerin planı tutsaydı ve kan aksaydı bunun sorumlusu kim olacaktı?" dedi.
Ha bir de CHP'lilerin seçilmiş bir başkanına yapılan hakaretin İzmirlilere yapıldığını söylemiş.
Yapma ya siz değil misiniz bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a hakaret edip ağıza alınmayacak sözler söyleyen. Siz de Türk halkına hakaret ettiğinizin farkında değil misiniz?

Kocaoğlu'nun vukuatları

Bilmem farkında mısınız Aziz Bey'in ilk vukuatı değil bunlar.
İsterseniz şöyle kısa bir kronolojik sıralama yapalım.

Yıl 2008

O zamanlar Sayın Kemal Karataş CHP İzmir İl Başkanı, Deniz Baykal Genel Başkan.
Efes Oteli'ndeki örgüt toplantısına girmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'davetli listesinde yoksunuz' diyerek salona alınmadı. Aziz Bey'in öfkesine hâkim olamayarak sarf ettiği 'Şerefsizler. Batırın da kurtulun.
Eşşekoğlueşekler' sözlerini CHP'liler unuttu mu acaba?
Zamanın CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sinirlendiği zaman küfüre yöneldiğini belirterek, "Bundan partim adıma üzüntü duyuyorum.
Ama ne yapalım yolumuza devam edeceğiz" demişti o zamanlar.

YIL 2011

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile tartıştı ve toplantıyı terk etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'la körfezin pis kokusu yüzünden kavga etti. Başkan Kocaoğlu, Susam'a "Utanmıyor musun?
Sen bana hesap soracak adam mısın be, manyak. Delirtinceye kadar uğraşıyorsunuz. Sen bana hesap soracak adam mısın lan?
Adam mısın? Terbiyesize bak ya" diyerek tepki gösterdi.

YIL 2014

Kafeden çıkarken Aziz Kocaoğlu tarafından hakarete maruz kaldığını söyleyen ve aynı zamanda o zamanlar CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Kerim Özer'in kardeşi olan Soner Özer'in Özkanlar Polis Karakolu'na giderek Aziz Kocaoğlu'ndan şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Kocaoğlu'nun kendisini tehdit ederek "Sana İzmir'de yaşam hakkı vermeyeceğim" dediğini iddia eden Özer, Savcılığa giderek can güvenliği isteyeceğini belirtti.

YIL 2016

Menemen'de yapımı tamamlanan Göl Park Tesisleri'nin açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu töreni beklemeden ve kimseye haber vermeden tören alanını terk etti.
Kocaoğlu, kendisine muhalif milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam ile eski İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak'ı bir arada görünce töreni terk etti.

YIL 2017

İZKUŞ projesi yüzünden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile tartıştı. Kocaoğlu "Neye şerh koyduğunu bil, öyle davran" diye tepki verince Şahin "Biliyorum, Dondurulmasından yana değilim" dedi.
Kocaoğlu "Neye şerh koyduğunu öğren. Bu şekilde davranarak belediye başkanlığı yapılmıyor. Adam gibi durun.
Senin nasıl adam gibi durduğunu İsa Bey Çiftliği'nde gördüm" dedi.
Yemezler Aziz Abi, ne zaman sıkışsan, isteğin yapılmasa hemen atara bağlanıyorsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA