• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘İyi’ bir koz YUNUS KARAKAYA

‘İyi’ bir koz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.11.2017, 00:00

Meral Akşener'in "İYİ" partisi kuruldu, diğer CHP içindeki muhaliflere gün doğdu. Bir diğer değişle ellerine "İYİ" bir koz geçti.
Nasıl yani?
Hemen açıklayayım, mesela CHP içindeki muhalifler, Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na istediğini yaptıramayanlar, "Yoksa İYİ Parti'ye geçerim" kozunu öne sürmeye başladı.
Yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeme riskini taşıyan bazı belediye başkanları "Beni aday göstermezseniz İYİ Parti'ye geçerim" diye aba altından sopa göstermeye başlamış.

KOCADON GEÇER Mİ?

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına göz diktiği uzun süreden beri konuşuluyor.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün yerine kendisinin aday gösterilmesi için sessiz ve derinden çalışmaları sürdürdüğü öne sürülen Mehmet Kocadon'un, CHP Genel Merkezi'ne "İYİ parti' kozunu kullandığı geldi kulağıma.
Bu iddia doğru mudur, tam olarak bilemem ama Kocadon, uzun yıllar Demokrat Parti'de beraber siyaset yaptığı Aytun Çıray ve Yıldırım Ulupınar gibi isimlerle hareket ederse kimse şaşırmasın.

TAYFUR ÇİÇEK 'İYİ'LİK DÜŞÜNÜR MÜ?

1999-2004 döneminde Anavatan Partisi'nden aday olarak seçimi kazanan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 2009'da yapılan yerel seçimlerde Demokrat Parti'den aday olarak Tire Belediye Başkanı oldu. Çiçek daha sonra CHP'ye geçti.
Çiçek, CHP'ye bir "İYİ"lik yapıp parti değiştirir mi?
Aytun Çıray ve Yıldırım Ulupınar'ın, Çiçek'e kancayı taktığı iddiaları Tire'de çok dillendirilmeye başlandı.

SINDIRGI SİZİ ÇAĞIRIYOR

TRT Kent Radyo İzmir'de, İzmir'in Renkleri Programı'nda konuğum olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin turizm ile kalkınacağını söyledi.
Yavaş, "Şehrimizin artık gelişme trendi tamamen turizm ve termale dayalı. Şu anda ilçe merkezinde de buna bağlı olarak özel bir firma tarafından 252 tane termal spa merkezli daire yapılıyor. 5-6 tane müteahhit yine ayrı alanlarda daireler inşa ediyor. İlçenin daha önce göç veren bir yönü vardı. Bu şehirden adam olmaz, biz gidelim buradan diyen insanlar şimdi geriye dönmeye başladılar. Şehirdeki insanların algısı da 'nereden arsa alsak, nerede ev yapsak, değerleniyormuş bu ilçe' şeklinde. Eskiden herkes satma taraftarıyken şimdi satmama taraftarı olmaya başladı. Çok şükürler olsun ilçe merkezini buna bağlı olarak Kozak taşları ile döşüyoruz, eski tarihi otantik binaları restore etmeye çalışıyoruz, halkı bilinçlendirerek turizm algısını güçlendirmeye çalışıyoruz, meslek yüksekokulunda turizm bölümü açtırdık bu konuda. Yiyecek bölümleri ile kaybetmiş olduğumuz bazı yemek türlerini tekrar geriye getiriyorlar.
BALMEK, Sındırgı Belediyesi, Halk Eğitim ve İŞKUR ile birlikte kurslar açmaya çalışıyoruz. Yani burada turizm olayı tek yönlü olmuyor. Yani belediye bu işin öncüsü olsa bile vatandaş bu işe girmeli. Bölgemizdeki değerleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Doğallığı teşvik ediyoruz ki Sındırgı'nın şehir logosu da 'Doğal şehir Sındırgı'dır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA