• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yüzlerine tükürmek gerek YUNUS KARAKAYA

Yüzlerine tükürmek gerek

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.11.2017, 00:00

Türkiye Ankara'da 2 gazi ve ailelerine yapılan akıl almaz saldırıyla sarsıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tamer Görkem ve Doğan Çiçek tutuklandı, B.Y, O.S, E.K. ve B.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Şimdi 4 magandaya şerefsiz desek suç olur mu diye düşünmeden edemiyorum.
Elbette kanunlar bu kendini bilmezlere gereken cezayı verecekti ama asıl olan bunlar bu tür insanların halkın vicdanında mahkum olmasıdır.
Türk Milleti bunların yüzüne tükürerek gerekli cezayı verecektir.

ORGAN BAĞIŞI

Organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen yıl artıyor. Hastalarla birlikte ailelerinin de yeniden hayata bağlanması ise ancak organ bağışı ile mümkün olabiliyor. Ben organlarımı yıllar önce bağışladığım için gönlüm rahat. Sizlere de organlarınızı bağışlamanızı öneririm. Ölünce toprak olacak organlarınızı bağışlayarak bir insana hayat bağışlamış olursunuz.
Bu arada organlarını bağışlayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı tebrik ediyorum.
Bu iki başkanın duyarlı davranışları umarım diğer başkanlara da örnek olur.

EFSANE KÖPEKLERE MEKAN OLDU

Eski Foça'nın efsanevi Karataş'ını biliyorsunuzdur. Hani üzerine bir basanın bir daha Foça'dan kopamadığı Karataş'tan bahsediyorum.
Ataol Behramoğlu'nun kaleme aldığı 'Özlem ve yaz Foça Dörtlükleri' şiir kitabında Karataş'a bir kez ayak basan Foça'dan ayrılamazmış derler Foça da sizi bırakmaz zaten.
Kalbinizle bastıysanız eğer" şeklinde bahsettiği Karataş, vefasızlıktan mı, yoksa ihmalkarlıktan mı bilmiyorum sokakta yaşayan köpeklerin barınağı olmuş.
Foça Belediyesi'nin ilçenin düşman işgalinden kurtuluş gününde şaşalı bir törenle açtığı Karataş önce Demokrasi Meydanı'na konuldu. 'Karataş Anıt Taşı' birkaç gün sonra nedendir bilinmez yerinden kaldırılarak restorasyonu tamamlanmaya çalışılan Öğretmenevi arkasındaki Marsilya Meydanı'na konuldu.
O efsanevi taş kah hemen yanındaki sokak çeşmesinden su doldurmaya gelenlerin bisiklet yada motosikletlerine dayanak olmuş, kah sokakta yaşayan köpeklerin sığınağı olmuş.
Bazı zamanlarda ise yorulan vatandaşların soluklanmak için kullandığı oturak olmuş durumda. Bu aslında Foça için büyük bir ayıptır. Karataş'a hak ettiği değeri verin lütfen. Yetkililere sesleniyorum anıta ve Foça'ya saygınız varsa lütfen Karataş'ı efsaneye yakışan bir yere taşıyın ve bir kaide üzerine oturtarak yapılış amacına uygun duruma getirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA