• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hükümetin altını oyan bürokratlar YUNUS KARAKAYA

Hükümetin altını oyan bürokratlar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2017, 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir taraftan FETÖ ile yedi düvele karşı mücadele versin, diğer taraftan bazı bürokratlar yaptıkları akla ziyan tavır ve tutumlarla hükümetin altını oysun. Biliyorsunuz son günlerde enteresan kararlar alınıyor. Bana öyle geliyor ki bir el sistemli şekilde AK Parti ve hükümetin altını oyuyor.
FETÖ terör örgütünün yapılandığı en önemli kurumlarından birisi de Milli Eğitim Bakanlığı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a büyük görev düşüyor. Çünkü bakanlığında FETÖ yapılanması hala etkin. Yılmaz, bakanlıktaki FETÖ yapılanmasını lav edemezse önümüzdeki dönemlerde oldukça büyük sıkıntı yaşayabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılım hizmeti sunan Bilsa Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı E. Özgür Çakmak, kamuda başlayan FETÖ temizliğinin, yazılım ve donanım alanlarında yapılacak temizlikle sürmesi gerektiğini söylediğini sizlerle paylaşmıştım.
FETÖ'nün ayak oyunlarıyla yazılımlarının gasp edildiğini öne süren Çakmak, FETÖ'nün eğitim yönetimi yazılımlarında ve okul yönetim programlarında Türkiye'ye öncülük eden Bilsa Yazılım A.Ş.'yi önce Milli Eğitim bürokrasisindeki militanları ile firmayı bakanlık ve okullardan dışladığı, başarılı olamayınca da Rekabet Kurulunu devreye sokarak firmayı bitirmeye çalıştığı öne sürdü.
Çakmak, "2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile vardığımız anlaşma ile bugünkü e-okul sisteminin temelini oluşturan Okul-Sis.net isimli program uygulamaya konulmuştu. Ancak FETÖ, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğündeki FETÖ'cü militanları vasıtasıyla hem gizli kalması gereken öğrenci ve veli bilgilerini zorla ele geçirdi, hem de bir süre sonra anlaşmamızı hukuki dayanağı olmadan sonlandırarak bizim sistemimizin ismini değiştirip e-okul olarak uygulamaya başladılar. FETÖ, bizi bitirmek için bakanlık ve yargı içindeki militanlarını üzerimize saldı. Bu saldırılar sonucu firma olarak küçülmeye gitmek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

BU YAPI SİLİNMELİ

FETÖ'nün öncelikli hedefleri arasında bulunan eğitim sistemine yıllar içinde büyük zarar verdiğini hatırlatan Çakmak, "Devletimiz bugün gerçekten büyük ve tarihi bir mücadele veriyor. FETÖ tek tek bütün kurumlardan temizleniyor.
Ancak FETÖ'nün eğitim sistemindeki, özellikle de yazılım ve programlar boyutundaki hasarının temizlenmesi gerektiği fikrindeyim. Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu beyan ediyorum. FETÖ, devletin kurumlarından insan kaynağı olarak temizlendiği gibi yazılımsal olarak da temizlenmelidir" dedi. Çakmak, Bu arada eğer sayın bakan arzu ederse elindeki bilgi ve belgeleri de kendisine sunmaya hazır olduğunu dile getirdi. Bürokratik oligarşinin siyaset kurumu üzerinde "hakimiyet" kurmasına asla izin verilmemeli. Aksi halde 2019 seçimleri "tehlikeye" girer...

NOT: Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ'a, üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen ve Muhammet Fatih ismi verilen bebeği için hediye takdim etmiş.
Dünkü yazımda Ağdağ'ın Hazırbulan'a hediye ettiğini yazmıştım sehven yaptığım bu hatadan dolayı özür dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA