• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’li Başkan’ı kim vurdu? YUNUS KARAKAYA

CHP’li Başkan’ı kim vurdu?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2017, 00:00

İzmir'de CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin, eşinin yanında bacağından silahla yaralanması olayı üzerinde tartışmalar devam ediyor.
İnce'nin vurulmasıyla ilgili olarak çeşitli senaryolar üretiliyor. Son sözü İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün titizlikle yürüttüğü çalışmalar ve yargı söyleyecek.

İLÇE BAŞKANI BİLİYOR MU?

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam'ın kongrede yaptığı konuşmada bazı sözleri benim dikkatimi çekti.
Çam, "Ahkam kesmeyeceksiniz.
Sosyal medyada belediye başkanına, ilçe başkanına vurmayacaksınız.
Seçimden seçime gelirler. 'Vay Mustafa İnce kardeşim vay bilmem ne.' Yemezler. Onun için mert olacağız, siyaseti de dürüst yapacağız.
Rakı masalarında ilçeyi ihtilal etmeye çalışıyorsunuz. Sonucu belediye başkanını vurmaya kadar geliyor. Bunun hesabını verecekler" diye konuşurken kimlerden bahsetti?
Olayın ilk olduğu gece "Saldırının siyasi olduğunu düşünmüyoruz. Biri kanunsuz bir iş yapmayı teklif etmiştir.
Başkan da kabul etmeyince bu yola başvurmuştur diye düşünüyorum" diye açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, neden Kongre'de parti teşkilatını hedef aldı.
Kazım Bey'in bildiği bir şey mi var?

HEDEF Mİ SAPTIRILIYOR?

Olayın yaşandığı ilk anlarda muhalif kanatta yer aldığı için tuvalete sürülen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlisi Mine Bilir Şahin'in ismi gündeme geldi.
Yani Başkan Mustafa İnce'ye yapılan saldırının arkasında, sürgün olayı olabileceği düşünüldü.
Saldırı olayıyla ilgili CHP'li dostlarımızla fikir alışverişinde bulundum. Ortak kanı, "Saldırı ve sürgün olayı arasında bir bağlantı yok. Olayın perde arkasında getirim olayı olabilir".

YELEKLİ KİMİ İMA ETTİ?

CHP Konak İlçe eski Başkanı Uğur Yelekli ise saldırının ardında isteği yerine getirilmeyen bir kişi veya grubun olduğunu ima etti ve gereğinin yapılmasını istiyor. Saldırının, tuvalete sürgün olayıyla bir ilgisinin olduğunu düşünmediğini söyleyen Yelekli, "Saldırının nasıl gerçekleştiğine bakarsanız, tamamen profesyonel bir biçimde gerçekleştirilmiş.
Tuvalete sürülen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlisi Mine Bilir Şahin, bu partiye yıllarca hizmet etmiş bir isim. Saldırı olayının azmettiricisi olarak adının geçmesi beni çok üzdü" dedi.

ÖZKOPARAN HIZ KESMİYOR

Hasan Özkoparan yaklaşık 1 yıldır İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı.
Görevini gelecek dönem de sürdürmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
İZMOD'u mobilyacı bir ekibin yönetmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Özkoparan, "15-20 yıl önce yapılması gerekenleri son bir yılda yapmaya çalıştım.
Üyelerimizin ihracat, AR-GE, tasarım ve markalaşma teşviklerinden faydalanmasını ve en genel anlamda 'kurumsallaşma' sorunlarının aşılmasında mesafe kat edilmesine yardımcı olduk. Başbakan Binali Yıldırım'a kadar iletilmesi ve söz alınması, finansman, sigorta ve sağlık protokolleri yaptık. Yeni ihtisas sanayi sitesi, yeni Oda hizmet binamız, ortak katalog, ortak İnternet Portalı, İhracat ve Tasarım Merkezi, hesaplı işletme kataloğu yeni dönemde gerçekleştirmek istediğimiz projelerden bazıları" dedi.

KARA HODRİ MEYDAN

İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu eski Başkanı Mustafa Kara da seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren bir isim. Kara'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı şu paylaşım oldukça dikkat çekici:
İzmir mobilya sektörünü şaha kaldıracak olan meslek okulu projemiz maalesef şimdiki oda yöneticileri tarafından iptal edildi, yaptırılmadı. Amaçları 15 Temmuz'da belli oldu, oda başkanı yurtdışına kaçtı. Başkan vekili nerde belli bile değil, bazı yöneticiler hapiste hal böyleyken bu esnaf sizi bir daha seçer mi, aday olun da görün bu esnaf sizi sandığa gömer. Hodri meydan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA