• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atatürk resmiyle fotoğraf çektirmek yasak mı? YUNUS KARAKAYA

Atatürk resmiyle fotoğraf çektirmek yasak mı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2017, 00:00

MHP Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin, Metro'da açılan bir sergide yer alan Atatürk resmiyle fotoğraf çekilmek isteyince olay çıktı. Metro'daki özel güvenlik personeli, Keskin'in Atatürk resmiyle fotoğraf çekilmesini engellemek isteyince ortalık birbirine girdi.

Bir eğitim kurumu tarafından açılan resim sergisinde gördüğü Türk bayrağı ve Atatürk resminin çok hoşuna gittiğini kaydeden Keskin, "Resimlerin önünde fotoğraf çekilirken, özel güvenlik görevlisinin müdahalesiyle karşılaştım. Fotoğraf çekilmemi engellemek istedi, tepki gösterince diğer güvenlik görevlileri geldi.
Kendilerine Atatürk ile fotoğraf çekilmesini kimlerin yasakladığı sorduğumda, Metro yöneticileri tarafından yasak konulduğunu söyledi.
Atatürk ve Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirmeyi yasaklayan zihniyeti anlamak çok güç.
Şimdi bu yasağı koyan AK Partili bir belediye olsaydı Türkiye ayağa kalkardı.
Bakalım CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi bu olay hakkında nasıl bir açıklama yapacak doğrusu merak ediyorum.

İZMİR İTFAİYESİNDE NELER OLUYOR?

Gün geçmesin ki İzmir itfaiyesi çalışanlarından bir şikayet almayayım.
Hangisinden başlayacağımı doğrusu bilemedim.
Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı'nda itfaiye eri olarak görev yapan Ahmet Yavaş'ın haksız işlemlere ve psikolojik baskıya (mobbinge) maruz kalması nedeniyle yıllarca itfaiye memuru olarak çalışması sonucunda panik atak hastası olduğu, bu durumunun dikkate alınmayarak yangın söndürme ekiplerinde görevlendirildiği ve görev yerinin sürekli değiştirilmesi gerekçeleriyle İzmir 4. İdare Mahkemesi 2016/991 Esas sayısında açılan manevi tazminat davası 30.06.2017 tarih ve 2017/ 1196 Kararlı davayı kazandığını yazmıştım. Bu dava yüzünden meslektaşları arasında adı Kahraman'a çıkan Ahmet Yavaş'ın sürgün hayatı devam ediyor. CHP'li belediyelerdeki bürokratların keyfi uygulaması sanırım devam ediyor. Çünkü Yavaş'ın mobbing davasını kazanmasına rağmen hala eski görev yerinde görevlendirilmemesine anlam veremiyorum.

BİR OLAY DAHA

İzmir itfaiyesinde yaşanan bir diğer ilginç olay ise, Bayram Kavun ile ilgili.
Geçtiğimiz günlerde Bayram Kavun yaşadıklarını iddia ettiği olaylarla ilgili bir mail göndermiş. Bayram Bey mailinde şunları dile getirmiş;
İtfaiyede siyasi düşüncemden, inancımdan ötürü 2013 yılından bu yana 9 kez işimi ve yerimi değiştirerek uzak belde ve ilçelere sürdüler. Hakkımda asılsız tutanaklar tutarak ve asılsız suçlar yükleyerek uyarı kınama ve 5 kez maaştan kesme, kademe ilerlemesi durdurulması cezası verdiler. Şu an işten memurluktan atmak için fırsat kollamaktalar. S.Y, bir gün Basmane'de yolumu kesti, terörist diye şikayette bulundu. Hortumhanede (tamirhanede) çalıştırdı, şimdi de lokale attı. Gerekçe ise, bana yer bulanamıyormış.
Oysa ki stajyer çocukları bürolarda masalarda oturtuyorlar. Kadroda olanlara ve İzelman işçilerine büro ve masa bulurken 24 yıllık itfaiye memuruna yer bulamıyorlar.
KISACASI İTFAİYE İKİNCİ EVİMİZ AMA BİZE CEHENNEM ETTİLER. MOBBING DAVAM VE HARCIRAH DAVAM DEVAM ETMEKTEDİR. Lütfen benim de sesim olur musunuz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA