• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Öğretmen başkanın başarısı YUNUS KARAKAYA

Öğretmen başkanın başarısı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2017, 00:00

Zaman zaman "Öğretmenden belediye başkanı mı olur" sözüyle karşılaşmışımdır. Bende onlara eğitimcilerin, öğretmenlerin yönettiği başarılı belediyeleri örnek veririm. Öğretmenlerin başarılı belediye başkanı olduğu ilçeler arasına Balıkesir'in Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı da gönül rahatlığıyla ekleyebilirim.

HEDEF KİMLİKLİ BİR KARESİ

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 9 yıl Milli Eğitim'e bağlı okullarda İngilizce öğretmenliği yapmış başarılı bir isim. Halkın gönlünü kazanmış bir isim olan Yılmaz, halk ile adeta iç içe yaşıyor.
Hayatını Karesililere adayan Başkan Yılmaz, "Hedefimiz, yaşam standardı yüksek, kişilikli ve kimlikli bir Karesi" diyor. Onu bazen, engellilerle kucaklaşırken, bazen de miniklere masal okurken görebilirsiniz. Yılmaz, kendisine "Çağdaş standartlarda belediyecilik hizmetleri sunarak, Karesili vatandaşların yaşam kalitesini yükselterek, Balıkesir'in sürdürülebilir gelişmesine katkı sağlamayı" misyon edinmiş. Başkan olarak değerlerini şu sözlerle açıklıyor:
"Planlı, verimli çalışma, adalet, mükemmellik, şeffaflık, dürüstlük, eşitlik, katılımcılık, çevreye duyarlılık, kararlılık ve hoşgörü."

DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Cuma günü bir toplantıya katılmak için yolum Balıkesir'e düştü.
Cuma namazı çıkışında üniversiteli Ülkücülerin dağıttığı bildiri dikkatimi çekti. Gençlerin, "Burası neresi" başlığıyla dağıttığı bildiride kısaca şunlar yazıyordu: "Artık sokağa çıktığımızda kendimizi Türkiye'de değil de başka bir ülkedeymişiz gibi hissediyoruz.
Marketlerin, berberlerin, eğlence mekanlarının, hatta köşedeki sosisçinin bile tabelasında yabancı bir isim yazıyor. Eskiden büyükler arabayla bir yere gidilecekse camdan dükkan tabelalarını okumaya çalışmamızı tavsiye ederdi. Yaşadığımız yeri tanımak adına bunun yararını görmüşüzdür. Şu anki gençliğin başka seçenekleri vardır umarım. Çünkü artık Türkçe tabela görmek çok zor. Sadece tabelalar değil, günlük yaşantımızın her alanında yabancı dil dayatması var... Yabancılar kendi dillerine sahip çıkıyor, keşke bizde başka bir dili konuşmaya kendimizi unutacak kadar özenmek yerine dilimize dört elle sarılmaya özensek."

MUTLULUĞA DAVET VAR

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikle insanları hediye alma telaşı sardı.
Siz de sevdiklerinize hediye almak istiyorsanız basit bir önerim var. Boşu boşuna kapı kapı dolaşmayın gidin Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'ndeki hediyelik eşya günlerini ziyaret edin. Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, katılımcıları ve ziyaretçileri mutlu eden organizasyonu düzenlemeyi bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini söyledi. Stantlarda ahşap aksesuarlar, antikalar, bijuteri, çiçek, deri ve tekstil aksesuarları, elektronik eşyalar, ev tekstili, gıda, gümüş aksesuarlar, kırtasiye ürünleri, kitap, kozmetik, kristal ürünler, ofis aksesuarları, oyuncak, saat, seramik ürünleri ve tekstil ürünleri, yılbaşı süsleri ve zücaciye gibi hediyelikler görücüye çıkmış. Bu arada 22 Aralık'ta Altın ve Pırlanta Fırsat Günleri başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA