• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’nin yazar kaymakamı YUNUS KARAKAYA

Ege’nin yazar kaymakamı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2017, 00:00

Bugün sizlere Ege'nin bağrında yetişmiş bir kaymakamdan bahsedeceğim.
1969'da Fethiye'de doğan bu kaymakamımız, maddi manevi kalkınmanın okumak ve eğitimle olacağına inanan bir yazar, okuyan bir Türkiye idealine ulaşmak için çalışmayı görev edinen Ahmet Altıntaş.
Manisa'nın Soma ilçesinde Kaymakam olarak görev yapıyor.
Altıntaş aynı zamanda kalemi kuvvetli bir isim. Önceliği her zaman eğitim olan Kaymakam Altıntaş, görev yaptığı yerlerde tanıştığı gönüllü eğitimcilerle her kesime kitap okutmaya çalışmış.

İKİNCİ KİTABI ÇIKTI

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma'da ilk çıkardığı 'Okumanın Gücü' adlı kitabının ardından 'Kişiye Özel Öğrenmeyi' de yazmış, Altıntaş, ikinci kitabında ortaokul ve lise öğrencileri için kişiye özel öğrenme stratejilerini ve öğrencileri başarıya götürecek püf noktaları anlattı. Kitabın 7 yıllık bir emeğin sonucunda çıktığını belirten Altıntaş, "Öğrencilerimizin nasıl ders çalışması gerektiği konusunda rehber bir kitap. Öğrenmenin bilimsel boyutunu bu kitapta incelemeye çalıştık. Hangi konuyu öğrenirsek öğrenelim kullandığımız organ beyin. Beynimizin temel prensipleri var.
Bu prensiplerle uyumlu bir ders öğrenme programı hazırlanırsa öğrencilerimiz daha iyi bir sonuç alabiliyor" dedi.

SOĞUKTA ÜŞÜMEYECEKLER

Denizli'de 3 ay önce kurulan ve 68 bin üyeye sahip sosyal medya topluluğu 'Gökkuşağı', engelli oğlu ve torunuyla birlikte yaşayan 65 yaşındaki Meryem Erdoğan'ın soba talebini yerine getirdi. Grup üyesi hayırseverler tarafından Hakkari'den gönderilen parayla satın alınan soba, grup yöneticisi Cevriye Ekmekçi tarafından, MESKA evlerinde yaşayan Meryem Erdoğan'ın evine teslim edildi. Ekmekçi, "Grubumuzda yaptığımız paylaşımlara karşılık Hakkari'den geldi. Orada görevli bir üyemiz soba parası gönderdi. Biz de ailenin ihtiyacı olan sobayı satıp alıp, ailemize teslim ettik. Bedensel engelli oğlu ve torununa bakan 65 yaşındaki Meryem Erdoğan'a grup olarak desteğimiz devam edecek" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA