• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Emin misin Kemal Bey? YUNUS KARAKAYA

Emin misin Kemal Bey?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.12.2017, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı'na ilişkin iddiaların asılsız olduğunu savunarak, "Bir belediye başkanının ağzından eğer bir haram lokma inerse o başkanı yaşatmam" demiş.
Kemal Bey'in bu sözüne kim inanır?
Sanırsınız ki CHP'li belediye başkanlarının hepsi sütten çıkmış ak kaşık. Şimdi ben Kemal Bey'e soruyorum.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve adı rezidanslar kraliçesine çıkan eşi Gamze Akkuş İlgezdi hakkında yıllardır bir sürü iddia var bugüne kadar siz ne yaptınız?
CHP'li belediyelerle ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili kendi içinizde bir komisyon kurup araştırma yaptınız mı?

HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Kemal Bey, CHP'liler işin kolayını bulmuşlar. Suçları örtbas etmek için topu hükümete at, kurtul. Tıpkı meşhur Nasrettin Hoca fıkrası gibi. Nasreddin Hoca'nın evine gece hırsız girer, evde ne var ne yok götürür. Sabahleyin komşuları toplanır. Hocaya sorularıyla yüklenirler.
- Hocam kapıyı açık mı bıraktın yoksa?
- Hocam şu eski pencereleri değiştir diye sana kaç defa söyledik.
- Bir köpek alsaydın, böyle olur muydu?
- Hocam o kadar sesi duymayacak kadar nasıl derin uyudun?
Nihayet Hoca dayanamaz ve "Yahu tamam, iyi güzel de kabahatin tümü benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok?" der.

KAÇ BAŞKAN GÖREVDEN ALINDI

CHP'lilere en güzel cevabı Başbakan Binali Yıldırım vermiş. Yıldırım, "Bugün itibarıyla görevden uzaklaştırılan 106 belediye başkanı var. Bunların 93'ü BDP'li, 9'u AK Partili, 3'ü MHP'li, 1 tanesi CHP'li" diyor.

YAVUZ HIRSIZ HESABI

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, iktidarın Aydın, Adana, Ankara, İzmir ve İstanbul'da CHP'li belediyelere yönelik operasyona hazırlandığını söylemiş. Canpolat tıpkı genel başkanı gibi işin kolayını bulmuş. Hani işledikleri suçu reddettikleri gibi, bir de bu suçu, zarar verdikleri kimseye yüklemeye ve onu susturmaya çalışan haksızken, haklıymış gibi davrananlar için söylenmiş bir söz vardır "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" diye.

ASUMAN'A GÜVENİLİR Mİ?

Görevden el çektirilen Ataşehir Belediye Başkanı için İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında CHP'li yöneticiler adına basın açıklaması yapan İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, partilerinin belediye başkanının görevden alınmasının hukuksuz olduğunu belirterek, kararın hukuki değil siyasi olduğunu iddia etmiş.
Sayın Güven, isterse partilileriyle de bir görüşsün, sosyal medya hesaplarını kontrol etsin bazı belediye başkanlarıyla ilgili kendi partililerinin ortaya attığı iddiaları bir araştırsın. Başkan Güven yapılan ilçe kongrelerinde başkanlar hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili ne yapacak esas ben onu merak ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA