• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sorumlusu kim olacak? YUNUS KARAKAYA

Sorumlusu kim olacak?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir projesi daha Aziz Bey ve ekibinin başını ağrıtacağa benziyor. Egeli Sabah'ın deneyimli gazetecisi Ertan Gürcaner başarılı bir haberciliğe daha imza atarken, önümüzdeki zamanlarda yaşanabilecek tehlikelere de dikkat çekti. Gürcaner haberinde İzmir Büyükşehir'in sahil bulvarında inşa ettiği altgeçidin, mevzuatlara aykırı bulunduğunu ve bu nedenle 17.2 milyon liralık kamu zararı oluştuğuna dikkat çeken Sayıştay denetçilerinin, Büyükşehir'den savunma istediğini iddia etti.
Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda inşa ettiği ve önümüzdeki hafta sonu açacağını duyurduğu karayolu taşıt altgeçidinden skandal çıktı. Daha önce iki kez ihale edilen ve iş bitirme tarihi geçtiğimiz Haziran ayında sona ermesine rağmen bir türlü tamamlanamayan karayolu taşıt altgeçidi, Sayıştay'ın denetimine takıldı. Haberde oldukça çarpıcı iddialara yer verildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Kamu zararından sorumlu tutulan personel, savunmalarını hazırlayıp Sayıştay'a gönderecek. Sayıştay savunmayı yeterli bulursa zimmet düşecek, eğer yeterli bulmazsa ilam yayınlanacak. İlamın yayınlanması ile birlikte kamu zararı kesinleşmiş olacak, sorumlulardan tahsiline gidilecek.

SIKINTILI GÜNLER YAŞIYOR

Başı dertte olan bir diğer başkan ise Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönen. Bergama Havadis Gazetesi'nde yer alan habere göre Sayıştay Bergama Belediyesi'ne 340 Bin TL kamu zararı çıkarttı. Geçtiğimiz aylarda Sayıştay tarafından rutin denetimden geçirilen belediye, "Sayıştay'ın kültür merkezi inşaatına fazladan 340 bin TL ödeme yapmışsınız, oluşan kamu zararını ödemeyi yapan memurlardan ve belediye başkanından tahsil edin" demesi üzerine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i sıkıntı bastı.
Bildiğiniz gibi Gönen hakkında daha önce soruşturma izni verilmişti

KAVAKLI BU ÖDÜLÜ HAKETTİ

İzmir'de bir çok gazetecinin yetişmesinde büyük emeği bulunan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı geçtiğimiz günlerde anlamlı bir ödülün sahibi oldu.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Ege Ajans Haber Merkezi kurucusu Kavaklı'ya iletişim ve sosyal bilimlere yaptığı katkılardan dolayı 'Ege Üniversitesi Hizmet Ödülü' verildi.
Kavaklı, yıllarca verdiği emeklerin ardından ödüle layık görülmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Törende konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Alanında öncü olan, birçok bilimsel çalışmaya imza atan, toplumun sorunlarına duyarsız kalmayan Oğuzhan hocamıza, üniversite adına, manevi anlamda, böyle bir ödülü vermeyi layık gördük" dedi.
Oğuzhan Hocam bu ödülü sonuna kadar hak ettiğinden şüphem yok ancak bu inceliği gösteren Rektör Budak'ı takdir etmemek elde değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA