• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gücünü halktan ve Hak’tan alan bir lider YUNUS KARAKAYA

Gücünü halktan ve Hak’tan alan bir lider

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.12.2017, 00:00

Filistin konusunda BM'de yaptığı hamle ile ABD'yi ters köşeye yatıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyadaki mazlumların umudu olduğunu bir kez daha gösterdi. Her fırsatta, "Biz kimsesizlerin kimsesiyiz, biz zalimler karşısında mazlumların yanındayız" diyen Erdoğan'ın, "Biz bu hizmet yolculuğuna kefeni giydik öyle çıktık" demesi, gücünü Hak'tan aldığının bir göstergesi değil mi?
Halk, yüreği vatan sevgisiyle atan, güçlü Türkiye için hayatını ortaya koyan bir lidere sahip çıkmaz mı?
Elbette çıkar, ona olan sevgisini dağlara, taşlara haykıran Türk milleti onun arkasında olduğunu göstermek için her fırsatı değerlendirir.
Sanırım Turkuaz Medya Grubu'nda Reklam Grup Koordinatörü Mehmet Candan tarafından Nazilli'de çekilen bu fotoğraf halkın Reis'e olan sevgisini göstermeye yeter.

CHP'nin alternatifi DSP mi?

CHP'nin her fırsatta HDP ile işbirliğine girmesi, CHP milletvekillerinin PKK'lı teröristlerin cenazelerinde boy göstermesi, parti içindeki Atatürkçü ve ulusalcıları oldukça rahatsız ediyor.
Durum böyle olunca CHP'nin içindeki Atatürkçü ve ulusal kanat temsilcilerinin kendilerine alternatif bir parti arayışına girdiği bir gerçek.
Peki bu parti hangisi?
DSP, CHP içinde demokratik düşüncedeki bu tür dostlar için iyi bir alternatif olacaktır.

AKSAKAL'DAN MESAJLAR

Hafta sonunda İzmir'de bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal önemli mesajlar verdi.
Aksakal 2014 seçimleri sırasında yaşanan tartışmalara değindi.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimleri kaybettiği ilçelerde partisini 'Sırtımızdan bıçakladılar" açıklamasına sert cevap verdi.
CHP'ye yüklenen Aksakal, "O zaman Yılmaz Büyükerşen, Seyit Torun, Ahmet Piriştina'da da onlar bizi hançerlemedi mi? Onlar yapınca mubah mı? Böyle şey olmaz. DSP 1985-2002 arası devleti 3 kez yönetti. Birinde tek başına iktidar oldu. CHP'nin 1992'den bu yana koalisyon ortaklığı oldu mu? Aydınlara soruyorum; iktidarların kenarında, köşesinde bile bulunmamış partiye hangi gerekçeyle oy verilir? Ayıp değil mi? DSP hangi pazarlığa girmiş?
'Atatürk'ün partisi' diyorlar. DSP Mussolini'nin partisi mi? Biz onlardan daha fazla Atatürkçü, milliyetçi ve vatanseveriz.
Buna seçmenin bir karar vermesi lazım" dedi.
DSP'nin iktidardan düştükten sonraki döneme değinen Aksakal, "2002 sonrasındaki 15 yıllık süreç uluslararası siyasetin bizim üstümüzdeki sonucudur.
AK Parti bile DSP iktidarının son bulmasının komplo sonucunda olduğunu kabul etmiştir. Amerika'ya kafa tutan bir genel başkanımız vardı. Sonrasında Ecevit'in ipini çektiler" diye konuştu.

AKŞENER'İ TOPA TUTTU

MHP'den kopan Meral Akşener önderliğinde kurulan İyi Parti'nin durumunu değerlendiren Aksakal, "Mevcut iktidarın sürekliliği açısından ortaya konmuş bir durumdur. Siyasi birlikteliği olmayan insanların bir araya geldiği bir yapı. Sürekli olamaz. 'Artık sağ-sol kalmadı' diyorlar.
Biz buna şiddetle karşıyız. Sağ-sol her zaman vardı, her zaman olacak. Yeni kurulan partinin kuruluş amacı nedir? Ekonomi politikasını anlatan var mı? Hangi partinin ekonomi politikası var? Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üstüne siyaset kurulamaz. Siyaset, yapılacakların anlatılmasıdır" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA