• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O bilgiler FETÖ’nün elinde olabilir YUNUS KARAKAYA

O bilgiler FETÖ’nün elinde olabilir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.01.2018, 00:00

Hatırlayacağınız gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Adalet Şurası'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında "Bu bir özeleştiridir, UYAP'ı FETÖ'cülere kaptırdık" demişti.
Devletin her kademesine sızan bu sinsi örgütün çöreklendiği kurumlardan birisi de Milli Eğitim camiası. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bu özeleştiriye ben de bir ilave yapmak istiyorum. Öğrencilerin ve ailelerinin tüm bilgileri e-okul sistemi sayesinde FETÖ terör örgütünün eline geçmiş olabilir.
E-okul sisteminin yazılımını yapan ve daha sonra türlü dalaverelerle elinden alınan Özgür Çakmak'ın uyarısına dayanarak bunu söylüyorum.
Özgür Çakmak, darbeci örgütün, 2004'ten beri MEB'e bağlı okullarda kullanılan ve öğrenci bilgilerinin bulunduğu e-okul sistemine sızdığını; bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bimer ve Cimer'e bilgi verdiğini söylüyor.

ÖĞRENCİ KAZANDIRILIYORDU

1992'den itibaren MEB'e yazılım hizmeti veren Bilsa A.Ş'nin sahibi Özgür Çakmak daha önce savcılığa verdiği ifadede bu konunun özellikle altını çizmişti.
Geçtiğimiz günlerde yeniden görüşme imkanı bulduğum Özgür Çakmak'a, Erdoğan'ın, "Bu bir özeleştiridir, UYAP'ı FETÖ'cülere kaptırdık" sözünü hatırlattım.
O da aynı durumun e-okul sistemi için de söz konusu olduğunu ifade ederek 2004 yılında "karnem.net", "okulsis. net" programlarını geliştirdiklerini ve MEB ile anlaştıklarını söyledi. MEB'deki FETÖ'cü yöneticinin kendilerinden kaynak kodlarını istediğini anlatan Çakmak şöyle konuştu: "Tutuklama tehditleri olunca kodları vermek zorunda kaldık. Programın kaynak kodları değiştirilip, özlük bilgilerinin bir merkezde toplanması sağlanarak e-okul ismi ile yeni bir program yaratılmış gibi okullarda kullanıldı. Bu program FETÖ'nün MEB içerisindeki etkinliğinin artırılmasında ve öğrenci araştırmalarında etkin şekilde kullanılmıştır." Özgür Çakmak, FETÖ'nün, Bilsa A.Ş'ye ait programı sadece ismini değiştirerek MEB projesi altında tüm okullarda kullanılmasını sağladığını söyledi.
Çakmak şu çarpıcı bilgiyi verdi: "Halen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin özlük bilgileri MEB'dedir. Bu havuzdan toplanan bilgilerle IQ'su yüksek, zeki ve başarılı öğrencilerin tüm bilgileri belirlenip, örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda kullanılıyordu. Bazı öğrenciler askeri okullara, bazıları tıp, hukuk, maliye gibi örgütün istediği fakültelere gönderiliyor, eğitim dönemlerinde bu öğrenciler örgüte kazandırılıyordu." Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim'deki bu sisteme bir el atmalı. Aldığım duyumlara göre FETÖ'nün kirli uzantıları hala milli eğitimdeki etkinliğini sürdürüyor ve e-okul sistemini kullanarak öğrencilerin ve ailelerinin kan grupları dahil her türlü bilgiyi örgüte ulaştırmaya devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA