• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sporun şehir ekonomisine katkısı YUNUS KARAKAYA

Sporun şehir ekonomisine katkısı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2018, 00:00
Sporun şehir ekonomisine katkısı

İster futbol deyin, ister basketbol veya diğer spor branşlarının bir şehre olan ekonomik katkısı inkar edilemez bir gerçek. Spor etkinlikleri kapsamında, satılan araç gereçleri, yapılan tesisler ve bunların işletim maliyetleri, organize edilen etkinlikler ve bu etkinliklerin ekonomik girdileri (gişe-büfe gelirleri, katılım -hakem ücretleri, vb.) açısından incelendiğinde, özellikle gelişmiş ülkelerde, ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Mesela ABD'de, savunma sanayinden sonra ülke ekonomisinin 2. büyük gücü olduğu zaman zaman gündeme gelmektedir. Bunun farkına varan şehirlerin yöneticileri el ele vererek sporu ve spor kulüplerine hem maddi, hem de manevi destek vermektedir.

UŞAK VE SPOR

Uşak da son dönemde sporda kendinden sıkça bahsettiren şehirlerden biri.
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Muratbey Uşak şehrin adını gerek ülkemizde gerekse yurt dışında bir turizm elçisi gibi duyurmaktadır.
Maçlar için şehre gelen taraftarların Uşak ekonomisine katkısını kimse inkar edemez sanırım. Bugünlerde Uşak'ta farklı bir heyecan daha var. TFF 3. Lig 3.Grup'ta şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Utaş Uşakspor, Düzyurtspor deplasmanında farklı kazanarak "efsane dönüyor" mesajı verdi. Bu başarıda Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın büyük katkısı olduğunu biliyorum.
Cahan'ın yüzünü kara çıkarmayan Uşaksporlu futbolları tebrik ederim.

VALİ BEY BEKLENİYOR

UTAŞ Uşaksporlu teknik adam, futbolcular ve taraftarlar şampiyonluk için mutlu olsa da içlerinde bir burukluk olduğu geldi kulağıma. Kırmızı siyahlı taraftarlar Uşak Valisi Salim Demir'i de tribünde görmek istiyor. Bugüne kadar Vali Demir'i maçlarda göremedikleri için üzüntü duyduklarını ileten sporseverler "Valimiz, Belediyemiz başta olmak üzere şehrin STK temsilcilerinin desteğini de takımımızın arkasında görmek istiyor" diyor. Benden söylemesi sayın Vali Salim Demir. Uşaklıların bu isteğini kırmayacağını umut ediyorum.

KÜÇÜK KENTİN BÜYÜK TARİHİ

Öncelikle Müjdat Mersin tarafından yazılan "Küçük kentin büyük tarihi" Phokaia Kent Tarihi, kitabını hediye eden değerli kardeşim Taner Acar'a teşekkür ederim. Kitap Foça tarihine ışık tutan bir eser ve çok ilgi görmüş ki 3. baskısını bile yapmış. Kitabın yazarı Mersin, "Bu çalışma kendisini topluma ve Foça'ya borçlu hisseden insanların iyi niyetli bir çabasıdır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA