• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’yi çok güzel tanıtmışlar YUNUS KARAKAYA

Türkiye’yi çok güzel tanıtmışlar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2018, 00:00

CHP'li meclis üyeleri bir skandala daha imza attı. İddialar odur ki;
İzmir'i turizm fuarında tanınmak için yola çıkan meclis üyeleri uçakta birbirine girmiş. Ege'de Sonsöz'de yer alan özel habere göre; Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen turizm fuarına katılmak için giden heyette yer alan Konak meclis üyeleri ile Karşıyaka Belediyesi memurları kavga etti. Alman polisi Konak Belediyesi'nin CHP'li 4 meclis üyesini gözaltına alındı.
Fuara Konak Belediyesi adına katılan isimler arasında yer alan CHP'li meclis üyeleri Burhan Yılmaz, Çetin Altun ve Rıdvan Tekin ile Karşıyaka Belediyesi adına katılan Strateji Müdürü Turan Ateş, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yeğeni Birsel Akpınar ve Sosyal Hizmetler personeli Oya Şengezenler arasında kavga çıktı.
Kavgada meclis üyeleri Turan Ateş'e tokat atarken, iniş sırasında yumruklaşmalar yaşandı. Kabin heyeti ve pilotun uçak indikten sonra polise haber vermesinin ardından Karşıyaka Belediyesi personelinin şikayeti üzerine Konak Belediyesi meclis üyeleri gözaltına alındı.
Bu esnada kavgayı ayırmaya çalıştığı öğrenilen Konak Belediye Meclis üyesi Kemal Özdönmez de gözaltına alınan isimlerden oldu.
Neyse kavgaya karışanlar daha sonra serbest bırakılmış. Meclis üyelerini ülkemize tanıtımına olan katkılarından dolayı tebrik etmek gerekir. Bakalım yaşanan bu olaylara başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere il yönetimi ve Aziz abileri ne diyecek?

ÇANAKKALE VE TROYA

Türk ve dünya tarihinde Çanakkale'nin önemi inkar edilemez bir gerçek. Böylesine önemli bir şehirde görev yapmak da aslında "ateşten gömlek" giymek gibi.
Her ne kadar Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, milletvekilliği seçiminde HDP'nin de barajı aşması üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda halka teşekkür pilavı dağıtarak şehitlerin ruhunu sızlatsa da, halk gerekli cevabı vermişti zaten.
Neyse ben esas konuma geleyim. Çanakkale'nin turizm ve ekonomik anlamda gelişmesi için gecesini gündüzüne kadar bir isim olan Vali Orhan Tavlı'dan bahsetmek istiyorum.
Çanakkalelilerin gönlünü kazanan Vali Tavlı, "Troya Kültür Rotası" projesi için yoğun çaba içerisine girmiş durumda.
Vali Tavlı "Bu proje ile bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına, tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlanacak" dedi.
Ülkemizdeki sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak, turizm alanındaki istihdamı artırmak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla yürütülen "Gelecek Turizmde"nin desteklediği Troya Kültür Rotası projesiyle Ezine ve Ayvacık ilçelerine bağlı köyler yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuşacak.
Projeyle, Troya Kültür Rotası'nın tescillenerek "Kültür Rotası" kapsamına girmesi planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında yürüyüş yolu üzerinde bulunan köylerde ziyaretçilere dinlenme ve konaklama hizmeti sunulmasına da olanak sağlanması hedefleniyor. Projeyle bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına, tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA