• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu Çiftlik Bank’ı ne sandı? YUNUS KARAKAYA

Kılıçdaroğlu Çiftlik Bank’ı ne sandı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2018, 00:00

Danışmanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu fena trollemişe benziyor. Yaptığı gaflarla Türk siyasetinin renkli kişilikleri arasına girmeyi başaran Kılıçdaroğlu'nun Çiftlik Bank ile ilgili yaptığı açıklama güldürdü.
Türkiye günlerdir Çiftlik Bank yolsuzluğunu tartışıyor. Kılıçdaroğlu ise partisinin grup toplantısında Çiftlik Bank mağdurlarına seslenerek, "Paralarınızı BDDK'dan alabilirsiniz" demesin mi? Aldı beni bir gülme. Sanırım CHP lideri, Çiftlik Bank'ı BDDK'nın denetiminde olan bir banka olduğunu sanıyor. Kılıçdaroğlu'na kimse bu sistemin sanal bir oyun olduğunu normal bankalarla bir ilgisinin olmadığını söylemedi mi kardeşim.

AYLAR ÖNCE UYARMIŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yüksek kar payı vaadiyle internet sitesine paralı üye toplayan Çiftlik Bank hakkında kendilerinin ve bakanın adını kullanarak güven topladıkları için aylar önce suç duyurusunda bulunmuş.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, Çiftlik Bank'ın Facebook hesabında yayınlanan afişte, 6'ıncı Uluslararası Dünya Kalite Zirvesi'nde şirketin CEO'su Mehmet Aydın'ın ödül alacağının söylendiği belirtildi. Afişte Aydın'a kalite ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün vereceğinin yazıldığının aktarıldığı dilekçede, yorum kısmında da bu ifadelere yer verildiği kaydedildi. Suç duyurusunda konu hakkında, "Bu haber tamamen hayal ürünü olup, gerçeği yansıtmamaktadır.
Çiftlik Bank adlı kullanıcının internet sitesi, üyelerin para yatırması üzerine kurulmuş bir sitedir. Üyelerine güven vermek ve daha fazla yatırım yapılmasını teminen bu yalan haberin yapıldığı açık olup, ilgili şirket hakkında suç duyurusunda bulunulması ve yalan haberin siteden kaldırılmasını talep etmek zorunluluğu doğmuştur" deniliyor.

BAŞKAN CAHAN ERDOĞAN İLE NE KONUŞTU?

Ankara Beştepe'de düzenlenen "101 Yerleşim Yerine Doğalgaz Hizmete Alım Töreni"ne katılan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a projelerini anlatma fırsatı buldu. Tören sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a Uşak'ta yapılan projelerden bahseden Cahan, "Uşak'ta yaptığımız çalışmalarda her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a hemşerilerimizin selamlarını ilettik" diye konuştu.

BAŞSAĞLIĞI

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'in babası, Adalet Partisi eski Gaziantep Milletvekili ve senatörü Mehmet Kılıç hayatını kaybetti. Sayın Tunçsiper ve ailesine sabırlar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA