• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Anzak zaferi mi kutlanıyor? YUNUS KARAKAYA

Anzak zaferi mi kutlanıyor?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.03.2018, 00:00

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla İzmir'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerin biriyle ilgili değerli dostum Nazif Kocatürk bir mail attı. Kocatürk, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103 Yıldönümü dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından metronun Fahrettin Altay son durağında açılan fotoğraf sergisinde bazı ayrıntılara dikkat çekiyordu. Nazif Bey'in gönderdiği maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşağıdakiler sergideki fotoğrafların ve yazıların sadece bir kaçıdır.

İngilizlerin çıkartma koyunda kurdukları sağlık ve yerleşim yeri - Gelibolu 1915
Yaralı arkadaşını sırtında taşıyan bir ANZAK ASKERİ Gelibolu 1915 Süngü hücumuna kalkan Anzak askerleri Gelibolu 1915
Anzaklı askerleri bir dinlenme anında Gelibolu 1915
Anzak askerleri ve atlarının dere yataklarında kurulan koruganlardaki "YAŞAM SAVAŞI" Gelibolu 1915
Dere yataklarında kurdukları koruganlarda "YAŞAM SAVAŞI VEREN ANZAK ASKERLERİ"
Anzak askerlerinin dağ sırtlarında kurdukları "YAŞAM SAVAŞI" Gelibolu 1915
İngiliz Savunma Bakanı Lord Kitchener savaş alanı denetlemelerinde Gelibolu 1915
"YAŞADIKLARINI" ve "HASRETLERİNİ" anı kaydeden bir Anzak askeri Gelibolu 1915
Bir İngiliz subayı dinlenme anında gazete okurken Gelibolu 1915
Savaşa ara verildiği anlarda futbol oynayan İngiliz askerleri Gelibolu 1915 Denizde yüzen ve yıkanan Anzak askerleri Gelibolu 1915 ve daha onlarcası...

Bu sergi kimler için açılmış? Anzak ve İngiliz askerlerini "ŞİRİN" gösterme niye bu ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜNDE?
Yazılanlara inanmak gelmedi içimden.
Ama Henri Benazus koleksiyonundan oluşan sergiyi gidip yerinde görünce Nazif Bey'in yazdıklarının boşuna olmadığını tespit ettim. Elbette Türk ordusu ve askerleriyle ilgili fotoğraflar vardı. Ama fotoğrafların çoğunluğu Anzak askerlerinin cephede yaşadıklarını anlatıyordu.

LİDERLERE MEKTUP YAZDI

Pazar günü BBP ebedi lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edilmesinin yıldönümü. Bilindiği gibi 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü (düşürüldü). Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin naaşı Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulunmuştu. Ancak o günden bu yana olayla ilgili sis perdesi hala aralanamadı.
BBP İzmir eski İl Başkanı Ahmet Bereket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Karaman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na helikopter kazasının ardındakilerin ortaya çıkarılıp hesap sorulması için mektup gönderdi.
Bereket "Bizler Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edildiğine inanıyoruz. Eğer 15 Temmuz'u çözmek istiyorsak 25 Mart'ı da çözmeliyiz. 15 Temmuz'da cumhurbaşkanına suikasta giden ekibin şehit liderimizin helikopterinin parçalarını söken subaylar olduğu ortaya çıktı. Yani 15 Temmuz'un şifresini çözmek Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikastını çözmekten geçiyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA