• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Emanet ata binen tez iner YUNUS KARAKAYA

Emanet ata binen tez iner

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.04.2018, 00:00

Bugünlerde İyi Partililer bulutların üzerindeler maşallah. CHP'nin 15 milletvekili takviyesiyle mecliste grup kuran İP'lilere atalarımızın "Emanet ata binen tez iner" sözünü hatırlatmak istiyorum.
Yani geçici olarak başkasının yetkisini kullanan kişiler, çok geçmeden ellerindekileri asıl sahibine bırakıp, eski hallerine dönerler. Emanet olarak size verilen güç ve imkanlara hiçbir zaman güvenilmemesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

EŞEĞE YEŞİL GÖZLÜK

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın anlattığı bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum:
Yıl 1994 yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemler. O günlerde Ekrem Yavaş ve arkadaşlarının ısrarlı daveti üzerine Sındırgı'ya gelen Erdoğan, otobüsün üzerinde ilçe halkına seslendiği sırada DYP'liler "yuh" çekmeye başlar. Tabii o zamanlar DYP Balıkesir'de çok güçlü. Baki Ataç'ın da bakan olduğu dönem.
"Yuh" seslerine kırılan Tayyip Bey söylemleriyle güzel bir ders vermiş. Erdoğan, "Bu tepkilerinizi misafirperverliğinize yakıştıramadım. Gelin ben sizi belediyenin balkonundan İstanbullulara hitap ettireyim. Balıkesir çok milletvekili ve bir bakan çıkarmış ama Sındırgı'nın yollarının durumu ortada. Partiniz yıllardır eşeğe yeşil gözlük takmış, samanı ot diye yedirmiş."

GECEDEN KUYRUĞA GİRDİLER

Sındırgı'da 24 Nisan-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 134 adet 2+1, 239 adet 3+1 konutun satışı için vatandaşlar geceden kuyruğa girince ilginç görüntüler ortaya çıktı.
Sıraya giren vatandaşlar arasında ilk kuralarda kendilerine ev çıkan ancak Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın muhalifleri tarafından ortaya atılan iddialara inanarak vazgeçen, projenin tamamlanması ile birlikte yeniden almak isteyen vatandaşların da olması Sabancı'nın o meşhur olayını akıllara getirdi.
Sakıp Sabancı işe alacağı insanları önceden yemeğe götürürmüş ve işe alacağı insanın karşısına yemek geldiğinde eğer o kişi daha yemeği tatmadan tuz koyuyorsa onu işe almıyormuş yani daha yemeğin tuzu olup olmadığını bilmeden önyargılı davranan insanları çalıştırmazmış bence ilginç ve akıllıca bir teknik.

BEKÇİLER GÖREVE BAŞLADI

Hükümetin istihdama ciddi katkı sağlayan uygulamalarından olan "Mahalle bekçileri" görevlerine başladı. İzmir'de en çok mahalle bekçisini göreve başlatan ilçelerinden olan Karabağlar'da tören düzenlendi.
Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Samet Mete Ünsal ile beraber aldıkları eğitim sonrası göreve başlamaya hak kazanan 58 bekçinin göreve başlama törenine katıldı. Kaymakam Tunç konuşmasında, "İlçemizde göreve yeni başlayan bekçilerimizin yani sizlerin ilçemizin asayişinde çok olumlu katkıları olacağını düşünüyoruz, rehberiniz anayasamız, yasalarımız ve insan hakları olsun adaletten, tarafsızlıktan asla şaşmayın, yeni göreviniz size hayırlı olsun" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA