• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir bağrına bastı YUNUS KARAKAYA

İzmir bağrına bastı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2018, 00:00

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım Cumartesi günü partisinin İzmir İl Kongresi'ne katıldı. Seçim çalışmalarının startını İzmir'den veren Erdoğan ve Yıldırım önemli mesajlar verdi. Ancak benim dikkatimi çeken İzmirlilerin Erdoğan ve Yıldırım'a gösterdiği büyük ilgiydi. İzmirliler her iki lideri adeta bağrına basarken, bu tablo şehrin hizmete ne kadar susadığının da bir başka göstergesiydi.
Yıllardan beri 'CHP'nin kalesi' safsatasıyla köy haline getirilen İzmir'deki vatandaşlar, 24 Haziran'da "Ceketimizi koysak kazanırız" diyen zihniyetlere de gerekli cevabı vereceğinin sinyallerini verdi.
Burada AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül olmak üzere Cumartesi günü kusursuz bir organizasyon gerçekleştiren herkesi tebrik ederim.

PİLAV ARABASININ DEĞİŞİMİ

Sizlere Karabağlar'da bulunan Nene Hatun Meslek Lisesi'nin muhteşem projesinden bahsetmek istiyorum.
Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı içerisinde okullarında okuma kültürünü oluşturmak ve okuma oranını artırmak amacıyla okul içinde yaptıkları okuma etkinliklerini "Kütüphanem Mahallemde" adlı projeleri ile okullarının yer aldığı Yurtoğlu Mahallesi'ne taşımışlar.
Hem de ne taşıma! Bandolar ve palyaçolar eşliğinde sokakları dolaşan öğretmen ve öğrenciler, kütüphaneyi mahallelinin kapısına kadar götürüyor.
Topladıkları kitapları eski ve atıl bir pilav arabasını "Kitap Sarayı"na dönüştüren okul yönetimi, seyyar kütüphaneyle mahalle sakinlerinin kapısına gidiyor. Okulun öğretmen ve öğrencileri; öğrenci-öğretmenveli diyaloğuna mahalle sakinlerini de ekleyerek okuma kültürünü her yerde oluşturmayı ve çevresine faydalı bir kurum olmayı başarmış. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, "Yaptıkları her proje ile ilçemize örnek olan ve İzmir'de gururumuz olan okulumuzun Müdürü Nermin Edrem ve tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum ve başarılarının artarak devam edeceğine olan güçlü inancımı koruyorum" dedi.

PARA DEĞİL KİTAP

Kaymakam Tunç ile beraber okul müdürü Nermin Edrem'i ziyaret edip proje hakkına bilgi aldım.
Edrem, "Okuma, alışkanlıkların en asilidir dedik. Okul olarak sene başında hedefledik çok okumayı ve okutmayı.
Önce kendimizle başladık; öğrenci, öğretmen, çalışanlar okuduk. Sonra mahallemiz de okusun "Kütüphanem Mahallemde" dedik. Her Cuma kütüphanemizi mahallemizde gezdirdik, kitaplar verdik komşularımıza.
Sonra lambalarda su ve mendil satan çocuklar geldi aklımıza, onlar da okumalıydı. Arabalarımıza hikaye kitapları koyduk. Her denk geldiğimiz lambalarda çocuklara para değil kitap verdik. Artık onları da okutuyoruz. 'Kırmızı durdurur, kitap kurtarır' dedik. Herkesin desteğini bekliyoruz, Güzel İzmir bir kitap da senin arabanda olsun. Biz okumaya, okutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Projenin en büyük destekçisi olan Karabağlar Kaymakamlığı'nın bir ay içerisinde en çok kitap okuyanlara ödül olarak İzmir turu yaptırdığını da belirtmek isterim.
Bu projeye katkıda bulunmak isteyenler (0232) 226 66 68 numaradan bilgi alabilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA