• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayan vali ile daha farklı YUNUS KARAKAYA

Bayan vali ile daha farklı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.05.2018, 00:00

Ne yalan söyleyeyim Muğlalılar Vali yönünden çok şanslı.
Bunu nereden mi anladım?
Sizler de Muğla'nın ikinci bayan valisi olan Esengül Civelek'i bir dinlerseniz, hayalindeki şehri meydana getirmek için projelerini dinlerseniz, benimle aynı görüşte olurdunuz...
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan gibi turizm açısından çok değerli ilçelere sahip. Adı Turizm ile sıkça anılan Muğla'yı tarım, spor turizmi ve yeni yeni bal çeşitleriyle duyarsanız sakın şaşırmayın.

4 MEVSİM TURİZM

Geçtiğimiz günlerde Turkuvaz Medya Ege Bölge Koordinatörü Mehmet Candan ile birlikte ziyaret ettiğim Muğla Valisi Esengül Civelek hanım ile uzun uzun sohbet etme fırsatı buldum. Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan marka kent Muğla'da turizmin 4 mevsime yayılması, çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi için projeler planladıklarını söyleyen Esengül hanım, "Muğla'daki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm paydaşlar iş birliği, güç birliği ile çalışmalarını sürdürmektedir.
Turizmin istenilen seviyeye ulaşması için nitelikli iş gücü istihdamı ve kaliteli hizmetin sunulmasında sektör temsilcileri başta olmak üzere sektörü destekleyen herkese önemli sorumluluk düşmektedir" dedi.
Turizmini çeşitlendirmek ve tüm yıla yaymak için çalışmalarını hızlandıran Muğla'da, önümüzdeki dönemde spor turizminde atağa kalkmayı hedeflediklerinin altını çizen Vali Civelek, turizmin hemen her alanında potansiyele sahip olan Muğla'da önümüzdeki yıllarda spor turizminin ön plana çıkacağını söyledi.
Civelek, "Muğla, coğrafi yapısıyla bütün spor faaliyetlerine ev sahipliği yapabilecek bir potansiyele sahip olduğu için önümüzdeki yıllarda spor turizminin gelişmesi, Muğla'da her türlü spor organizasyonun yapılması için çalışıyoruz. Bu organizasyonların, ilimizin tarihi, doğal ve kültürel potansiyelinin tanıtılması noktasında çok önemli bir yeri var" diye konuştu.

TARIM

Muğla'da tarımı geliştirmek için de yeni yeni projeleri hayata geçiren Esengül hanım, sık sık mahalleleri gezerek, halkın gelir kaynağını artırmak için yeni ürünlerle tanıştırıyor.
Muğla'da trüf mantarı, lavanta bahçeleri halk arasında "Vali Hanım Çileği" olarak bilinen "San Andreas" türü çilek ekim alanlarını gezen Civelek, "Alın teriyle, elinin toprağıyla gurur duyduğumuz çiftçilerimizin gelirinin artırılması için çaba harcıyorum" dedi.
Muğla'nın lavanta üretimiyle de adını duyurmaya başlayacağını ifade eden Esengül hanım, eskiden çam balıyla ünlü olan kentin şimdi de lavanta balı ile konuşulur hale geleceğini söyledi.
Esengül hanım sohbetimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında sık sık dile getirdiği Şeyh Edebali Hazretleri'nin o meşhur sözüyle noktaladı:
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA