• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadın ve siyaset YUNUS KARAKAYA

Kadın ve siyaset

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.06.2018, 00:00

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Ama doğru kadın!..
Bu sözü siyasi hayata uyarlayacak olursak, "Her başarılı partinin arkasında kadın teşkilatları vardır" diyebiliriz.
Yıllardan beri "Kadınlar siyasi alanda var olmalılar mı, olmamalılar mı?" ya da "Kadınların siyasi alana katkıları olur mu, olmaz mı" konuları tartışıla gelmiştir. Ben size bir örnek vereyim ve yorumu sizlere bırakayım:
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ AK Parti'nin İzmir siyasetine bir hareket getirdi. Özellikle mütevazı kişiliğiyle öne çıkan Büyükdağ, kadının siyasette neler yapabileceğinin de canlı örneği... Büyükdağ'ın ekibi de kendisi gibi genç ve dinamik isimlerden oluşuyor.
Özellikle içlerinde bir isim var ki Aliağa'daki çalışmalarıyla bir anda dikkatleri üzerine çekti. Bu isim Şule Akman Yıldırım. Burada bir parantez de ona açmak istedim.
Dilek Başkan, Aliağa ziyaretinde kendi deyimiyle adeta kadınlardan oluşan mini bir mitingle karşılandı. Bunun sağlanmasında İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım'ın büyük emek verdiği görülüyor.
Sordum, gençliğine rağmen siyasette de oldukça eskiymiş. Aliağa ilçesinde kurucu gençlik kolları siyasi hukuki işler başkanı olarak 2001'de ilk kez AK Parti'de siyasete başladığını öğrendim. Ana kademe yönetimde ise ilçe genel sekreterliği yapmış.
Siyaset zor zanaattır. Güleryüzü ve sevecenliği ile ilçede tanınan Yıldırım'a da başarılar diliyoruz...

MHP'li Keskin'den uyarı

MHP Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde yaşanabilecek bazı tehlikelere dikkat çekti.
Önümüzdeki seçimler Türkiye için tarihi bir öneme sahipken, bütün partilerin var güçleri ile çalıştığına dikkat çeken Keskin, "Bu seçim çalışmalarını dikkatle takip eden, seçimler üzerinden varlık yokluk savaşına giren birileri daha var; FETÖ ve PKK Terör Örgütü. Cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesinden sonra seçim çalışmalarımız sırasında bu iki terör örgütünün seçim sonuçları üzerinde nasıl etkili olmaya çalıştıklarına şahit oluyor, bu hainlerin ortak sinsi planlarını ve çalışmalarını tespit ettiğimiz noktalarda gerekli yerlere uyarılarda bulunuyoruz" dedi.
Başkan Keskin, "Bu iki örgüt sosyal medya üzerinden tavır belirleyen firari örgüt elemanları ve muhalif kılığına girmiş sahte isimlerle açılan hesaplar üzerinden vatandaşlarımız üzerinde etki yaratmaya çalışıyor. Terör örgütü bu iki grup işbirliği yaparak, fırsatçılıklarıyla, muhalif kesimleri arkasında toplamaya çalışarak Cumhur İttifakı'na darbe vurmayı amaçlıyor. Özellikle seçim bölgemiz olan Narlıdere'de bu iki terör örgütünün seçimlere yönelik kirli işbirliklerinin her geçen gün artmakta olduğunu takip ediyoruz. Buradan tüm yetkilileri ikaz ediyor ve uyarıyoruz" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA