• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sektörün içinden gelen bakan YUNUS KARAKAYA

Sektörün içinden gelen bakan

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.07.2018, 00:00

Yıllardır gerek eğitim, gerek sağlık ve gerekse turizm sektörü temsilcileri "Sektörün içinden bir bakan istiyoruz" deyip dururlar.
Yeni kurulan kabinede yer alan bakanların tamamına yakını sektörün içinden gelen isimlerden oluşuyor. Gerçi her şeye muhalif olan o isimler karnından konuşmaya başladı ama sorun değil.

ZİYA HOCA HEYECANI

Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak görev alan Talim ve Terbiye Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, eğitim camiasında farklı bir heyecana sebep oldu.
Uzun yıllardan sonra ilk kez, tüm eğitim camiası atamadan memnun kaldı. Devletin yanı sıra özel okulculuğu da bilen Selçuk, sağlıklı bir eğitim sistemi için toplumsal mutabakatın şart olduğu görüşünde.
Ben de eğitim camiasının içinde yer alan bazı dostlarıma yeni Milli Eğitim Bakanı hakkındaki görüşlerini sordum. İşte o görüşlerden bazıları:

Behçet YAVUZ (İzmir İl Eski Milli Eğitim Md. Düşünür Okulları sahibi) Bence isabetli bir karar. Eğitimi iyi bilir.
Alanında donanımlı. Naif bir kişiliği var. Benim yıllardır dostumdur. Ayrıca bizim sektörden gelmesi de avantaj. Türk milli eğitimi özel okullara destek vererek gelişecektir.
Ziya Hoca da eminim güzel işlere imza atacaktır. Biz de her türlü desteği vereceğiz. Herkesi kucaklayan bir kişiliği var. Benim milli eğitim müdürlüğüm dönemimde de destekleri olmuştur. İyi bir ekip kurarsa eğitimde çağ atlarız. Tabii ki elinde sihirli değnek yok. Zaman alacaktır.

Kadir AÇIKBAŞLAR (Rota Koleji Kurucu Temsilcisi) Milli Eğitim Bakanımız olarak atanan hem eğitim sistemini bilmesi, hem de akademisyen olması vesilesiyle eğitim camiasını çok yakından tanıyan birisi.
Akademik kariyerinin yanı sıra eğitimin her iki tarafında yer almış bir isim bana göre.
Hem devlet hem de özel sektör ve öğrenciler açısından da faydalı olacağını düşünüyorum.
Milyonlarca eğitimci, öğrenci ve aileyi ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı gibi zor bir görevde bakanımıza çözüm önerilerimizle destek olmaya hazırız.

Özgür ÇAKMAK (Bilsa Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı) Kendisini Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı döneminden tanıyorum. Türk Milli Eğitimi'ne çağ atlatacağına inanıyorum.
FETÖ'nün en öncelikli hedefleri arasında bulunan eğitim sistemine FETÖ'nün yıllar içinde büyük zarar verdiğini de yakından bilen birisi. MEB camiasında çöreklenmiş olan FETÖ örgütüyle sonuna kadar mücadele etmesini bekliyoruz.

15 TEMMUZ'UN SİMGE TANKI ANITLAŞTIRILIYOR

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünün yaklaştığı şu günlerde Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde tanklı anıt inşa ediliyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Genç nesillerin o anı yıllar geçtikten sonra bile unutmaması ve bir daha böyle kandırılmamak adına böyle bir olayı sergiliyoruz. Tank şu an hazır. 15 Temmuz günü açılışını yapacağız. Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın düşüncesini şuurumuza bilincimize yerleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA