• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de değişim kavgası YUNUS KARAKAYA

CHP’de değişim kavgası

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.07.2018, 00:00

24 Haziran seçimlerinden yenilgi ile çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nde ortalık toz duman. İzmir'de değişim hareketi liderliğini sanırım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üstlendi. Aziz Kocaoğlu'nun gölgesinde kalan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel gelişmeler karşısında etkin bir tavır sergileyemiyor. Burada bir parantez açayım; Deniz Başkan'a 24 Haziran seçimlerinin çoktan geçtiğini birileri hatırlatsın. İl Başkanlığı'nın http:// chpizmir.org.tr sitesinde hala Muharrem İnce'nin seçim bannerları dönüyor.
Neyse ben esas konumuza döneyim, kendisinin yeniden aday gösterilmeyeceğinin sinyalini alan Aziz Bey, "Değişim tehdit değil fırsattır" derken bile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na aba altından sopa gösteriyor. Aziz Bey "CHP'li yerel yönetimleri savunması gerekirken 'muhaliflerden daha sert ve yıkıcı' eleştirilerde bulunan bazı milletvekili ve parti yöneticilerimiz, üstü örtülemeyecek kadar önemli bir problem haline gelmiştir" derken kimleri işaret etti acaba?

"SAĞLIKTA DÜNYANIN ROL MODELİ TÜRKİYE"

Yeni sistemin ilk Sağlık Bakanı olarak Fahrettin Koca'nın açıklanmasının ardından, sağlık çalışanları ve bu sektöre hizmet veren kurum ve kuruluşları memnuniyetlerini dile getiriyor.
Türkiye'nin sağlık alanında son 16 yılda 'mükemmel' gelişmeler yaşadığı inkar edilemez bir gerçek. Türkiye'nin sağlıkta, öncesiyle kıyaslanamayacak başarısı bundan sonra da elbette artarak devam edecek. Bu bayrak yarışında, bayrağı devralan Fahrettin Bey, bundan sonra bayrağı daha yükseğe dikmek için üzerine düşeni yapacak, bundan eminiz. Kendisinin tecrübesinin ve birikiminin bunu yerine getirmek için fazlasıyla yeterli olduğu görüşündeyim. Özel hastane, üniversite ve kamu hastanelerinin işleyişini ve problemlerini yakından bilen bir yöneticinin Sağlık Bakanı olarak atanmasından memnun olduklarını belirten sağlıkçı dostlarım, kendi sorunlarının çözülmesini beklediklerini söyledi.
Değerli dostum Can Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Muzaffer Keskiner ile yeni sağlık bakanı hakkında kısa bir sohbet etme fırsatı buldum. Keskiner, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Sağlık Bakanı'nın Fahrettin Koca gibi değerli bir meslektaşımızın olması bizi hedeflerimize yakınlaştırmıştır. Türkiye sağlıkta dönüşüm programıyla, son 15 yılda dünyanın ilgi merkezi haline gelmiştir. Sayın Bakanımız, hekimliğiyle, vizyonuyla, çok başarılı girişimci şahsiyetiyle kurucu ve yönetici olarak ülkemize çok değerli sağlık kuruluşları ve üniversite kazandırmıştır. Samimiyetle inanıyoruz ki, sayın bakanımızın öncülüğünde, 2023 hedeflerinin de ötesinde, sağlıkta 21.yüzyılın, dünyanın rol modeli Türkiye olacaktır. Bizler birer meslektaşı ve sağlık yatırımcısı olarak, Sayın Bakanımızın başarılı olabilmesi için her türlü gayreti ve desteği vermeye hazırız" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA