• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güzel günler bizim olacak YUNUS KARAKAYA

Güzel günler bizim olacak

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.08.2018, 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da düzenlediği toplantıyla hükümetin 100 günlük eylem planını açıkladı. Eylem planında ekonomiye yönelik tedbir ve düzenlemelerin yanı sıra hayata geçirilecek projelere geniş yer verildi. Eylem planındaki maddeleri teker teker değerlendirmek yerine Türkiye'de 100 günde çok şeylerin değişeceğine dikkat çekmek istiyorum.
Erdoğan'ın açıkladığı eylem planı bir başlangıç. Siyaset ve ekonomi dünyasının sonuna kadar bu planın arkasında durması gerekiyor. Kimse öküz altında buzağı aramasın, bu millet devletine ve hükümetine sonuna kadar güveniyor ve ülkemizi güzel günler beklediğine inanıyor.

ÖNCE KENDİNE BAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük eylem planını eleştirmiş. Kılıçdaroğlu, "Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor" şeklinde açıklama yapmış. Ey Kılıçdaroğlu, sen önce kendi partini yönet, sonbahar yaprağı gibi sağa sola savrulmasını önle, sonra Erdoğan'a laf söyle...

HARABEDEN KURTULUYOR

1967 yılında Başbakan Süleyman Demirel'in talimatı ve Turizm Tanıtma Bakanı Nihat Kürşat'ın girişimleriyle açılan Foça Tatil Köyü, 2005 yılından bu yana atıl durumda. O güzel tesis eski günlerine dönecek mi?
Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Türkiye'nin 2005 yılına kadar en gözde tatil merkezlerinden biri olan Foça Tatil Köyü'nün içler acısı halini Yeni Asır okurları için görüntüledim. Bir zamanların gözde turizm tesisi, adeta bir harabeyi andırıyor.
Tesisi turizme kazandırılması için Ak Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir süre öne harekete geçmişti. Dağ'ın teşebbüsleri ile Maliye hazinesine ait Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale süreci başlamıştı.
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Foça Fransız Tatil Köyü'nün yeniden turizme kazandırılması amacıyla ihaleyle 49 yıllığına kiralanacağını bildirmişti.

KAZANAN FİRMA BELLİ OLDU

Türkiye'nin ilk tatil köyü unvanlı Foça Tatil Köyü'nün üçüncü ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı. İhaleyi Ankara Merkezli Arda Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı.
Foçalılar şimdi eski günlerine dönmeyi bekledikleri tatil köyünün bir an önce hizmete girmesini bekliyor.
Foça Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Taner Acar, kent yöneticilerinin tesisi hayata döndürecek projeler geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Acar, "Tatil köyü bir dönem ilçe ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sağlamıştı.
Taşımacılığından istihdamına birçok Foçalı için geçim kaynağı olmuştu. Foça'da bir dönem ekonominin lokomotifi olacak bu tesis, yeni gelecek tesislerin de başlangıcı olabilir" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA