• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Baş “İstemezükçü” Kocaoğlu YUNUS KARAKAYA

Baş “İstemezükçü” Kocaoğlu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.08.2018, 00:00

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir'in gelişiminde en büyük engelin CHP'li belediyelerin uyguladığı "İstemezük" politikası olduğunu söyledi.
Gazeteci Ufuk Türkyılmaz ile birlikte sunduğumuz ve Kanal Avrupa ekranlarında yayınlanan "Ege'nin Politik Nabzı" programında konuğumuz olan Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Şehir Plancıları Odasını ön bahçe olarak kullandığını söyledi.

UMARIM VAZGEÇMEZ

Kaya, "Özellikle Meclis Başkanımız Binali Yıldırım adaylığı döneminde Kocaoğlu'na her zaman destek olacağını söylemişti. Bu tarz ziyaretler her zaman gerçekleştirilmişti.
Kaçak taraf hiçbir zaman biz olmadık. Aziz Bey umarım İzmir problemlerine ilişkin ortaya koyduğu bu birliktelik tavrından vazgeçmez. Konu İzmir ise gerisi teferruattır.
Biz hep elimizi uzattık. CHP hep masadan kalkan taraf oldu. Umarım kalan dönemi içerisinde de tekrar masadan kalkma eylemine girişmez. Temennim işbirliğini devam ettirme noktasındadır. Biz İzmir'e gerekli yatırımları yapmaya hazırız. Ama sürekli yerel yönetim noktasında tıkanıyoruz. İzmir'in trafik sorununu çözecek, İzmir'i geliştirecek çok projemiz var. Ama projelerimiz şu an tıkanma noktasına geldi. Bu anlayıştan dönmelerini diliyorum. Biz şimdiye kadar hükümetimizden CHP'li ilçe belediyelerinden gelen talep üzerine gereken her şeyi yaptık. Ama getirdikleri projeler eksikti.
Biz talepleri karşılıksız bırakmadık, ama bizim taleplerimiz hep karşılıksız bırakıldı. 7 ilçemiz var onlarla ilgili dosya sunduk ama herhangi bir kıpırdama olmuyor. Resmen bizim belediyelerimiz dışlanıyor. Cezalandırılıyor.
Bu siyaset üstü bir şeydir. Çağrımız, varsa bir proje gerekeni yapmayı hazırız.
Aziz Bey, 'İzmir haksızlığa uğruyor' diyor herhalde bunu yapmaz artık. Ama söylemlerinde hep çark ediyor. Tekrar söylüyorum hiçbir zaman direnç gösteren taraf biz olmadık. Eli hep havada kalan biz olduk" dedi. Kocaoğlu'nun İzmirlilere hizmet ve proje üretmek yerine CHP Genel Merkezi'ni yönetmeyi tercih ettiğini dile getiren Kaya, "Biz özellikle İzmir'de yaptıklarımız konusunda önemli adımlar attık. Merkez yerel yönetimlerin ortaya koyduğu bir algı var. Tam aksine ayrıştırıcı dil CHP'nin işine geliyor. Çünkü bir şey üretemiyorlar.
Bu şekilde oy devşirme gayreti içindeler. İzmir'de bir kalkınma olacaksa AK Parti ile olacak. CHP'nin ise yalana dayanan bir gayreti var.
2014 seçimlerinde Aziz Bey'in tek bir projesi var mıydı? Biz ise bin 414 proje ile İzmir'in karşısına çıktık.
İzmir'in güzel olmasını isteyen biziz.
İzmir'in emekli kenti olmasını isteyen CHP'dir. Mesela Karabağlar projemize belediye karşı çıktı. Karabağlar'da trafo koyulacak alan yok. Ama biz okul yapıyoruz, kaymakamlığın içine. Sözde başkan şehir plancısıdır.
Başkanın tek tavrı Karabağlar'a üniversite gelmemesidir. Karabağlar'ın gelişmesini istemiyorlar. İzmir'in önünü tıkamak için bizim önümüzü kesiyorlar.
Bizim İzmir için planlarımız var. Onların ise 20 yıllık başarısızlığı var" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA