• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Karışık baklagil

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08 Haziran 2011
1 çay fincanı kuru fasulye
1 çay fincanı barbunya
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
3 adet domates
1 limon suyu
1 su bardağı su
Bir tutam kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
5 dal maydanoz
Tuz

Karışık baklagil yemeği için ilk olarak kuru fasulye ile barbunyayı bir gece soğuk suda bekletelim ve süzelim. Daha sonra tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatalım. Öte yandan soğanı ince ince kıyalım, sarımsağı ezelim. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra doğrayalım. Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı kızgın yağda pembeleştirelim. Rengi iyice değiştikten sonra baharatları ve salçayı da ekleyip kavuralım. Ardında limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edelim. Kaynayınca içine fasulye ve barbunyayı ekleyelim ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirelim. Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alalım. Arzuya göre kıyılmış maydanozla yahut naneyle süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Sosisli krep

2 adet yumurta
1.5 su bardağı un
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
Tuz
300 gr sosis
4 adet acı sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
Beşamel sos malzemesi:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt

Sosisli krep için öncelikle sosis ve sivri biberi ince halkalar şeklinde doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda biraz kavurun. Ardından salçayı karıştırın. Birkaç kez karıştırdıktan sonra 1,5 su bardağı su ilave edip, su azalıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Öte yandan 2 yemek kaşığı unu, 2 kaşık yağda hafif sarartın, üstüne sütü ilave ederek iyice karıştırın. Tuz ve karabiberi de ilave ederek beşamel sosu hazırlayın. Rondoda iki yumurta, 1,5 su bardağı un, 2,5 su bardağı süt ve tuzu iyice karıştırın. Teflon bir tavaya fındık kadar yağ koyup kızartın. İçine bir kepçe hamur dökerek tavanın her tarafını kaplayın. Hamurun iki yüzünü kızartın. Çemberli bir kek kalıbına yerleştirin. Üzerine sosisli iç koyun. İki krepi hazırlayıp beşamel sos koyun. Bu işlemi malzeme ve krepler bitene kadar tekrarlayın. En üste kaşar peyniri serpip fırında 15 dakika pişirin. Kalıptan çıkartıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.