• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Kayısı, sahurda ve iftarda tüketildiğinde baş ağrısı önlüyor

Faydaları saymakla bitmeyen kayısının, bir faydası daha ortaya çıktı. Tam bir potasyum deposu olan kayısının hem tazesi hem de kurusunun tüketilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor. Tansiyon, baş dönmesi, baş ağırsına iyi gelen kayısının mucizevi faydaları...

Kayısı, sahurda ve iftarda tüketildiğinde baş ağrısı önlüyor

Demir bakımından en zengin gıdalardan biri olan kayısı, demire ek olarak bakır da içerdiğinden, ruh halinin dengede kalmasına da yardımcı oluyor ve kan hücrelerinin üretimini artırıyor. Sindirim sisteminin çalışmasına da yardımcı olan meyve ayrıca en önemli potasyum kaynakları arasında yer alıyor.

Kayısı, sahurda ve iftarda tüketildiğinde baş ağrısı önlüyor

"TANSİYON DÜŞÜKLÜĞÜNÜ ENGELLİYOR"

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, kentte üretilen ve dünyaya ihraç edilen kayısının faydalarının toplumun hemen hemen her kesimi tarafından artık bilindiğini belirtti.

Kayısı, sahurda ve iftarda tüketildiğinde baş ağrısı önlüyor

Kayısının içerisinde yapılan analizler sonucunda potasyum bakımından çok zengin olduğuna dair bilimsel çalışmaların mevcut olduğunu dile getiren Karabulut, "Potasyum zenginliği demek şu ramazan ayında tuttuğumuz oruç sırasında yaşadığımız tansiyon düşüklüğünü engellemek demek gibi bir şey" diye konuştu.

Kayısı, sahurda ve iftarda tüketildiğinde baş ağrısı önlüyor

Prof. Dr. Karabulut, kayısıyı yılın her ayında önerdikleri gibi ramazanda da tüketilmesinden yana olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Kayısı, sahurda ve iftarda tüketildiğinde baş ağrısı önlüyor

"Kayısı hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de tok tutuyor. İçerisindeki şeker de diğer şekerlere göre fazla zararlı değil ve insülin direncini kırmaya yardımcı oluyor

BİZE ULAŞIN