• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Modayı İzleme ve Güzel Görünme

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.08.2016, 00:00

Herkesin tutum ve davranışı kendini yansıtmaktadır. Her insan özeldir ve farklı niteliklere sahip bulunmaktadır. İnsanların inançları, gelenek ve görenekleri çeşitli farklılıklar göstermektedir. Başkalarına benzemeye çalışmak bir kimseyi kendisi olmaktan uzaklaştırmaktadır. Modayı izlemek, yenilikçi ve topluma uyumlu olabilmek için bir kimsenin geleneksel kültürünü iyi tanıması ve kendini sürekli geliştirmesi gerekmektedir.

Modayı izleme anlayışı gelişigüzel süslenme, aşırı makyaj yapma, aykırı giysilerle ve saç modelleriyle gösteriş yapma şeklinde olmamalıdır. Aslında moda böyle davranışları zorunlu kılmamaktadır. Bir kimsenin güzelliğini o kimsenin kendine özgü nitelikleri ve davranışları oluşturmaktadır. Güzelliğe ulaşmada doğallığı ön plana çıkarmak daha etkili bir rol oynamaktadır. Bu nedenle süslenme ve makyaj bir bayanın doğal görünümünü yok etmemelidir.

Modaya Bakış Açısı

Modayı izleme amacıyla bir bayanın birebir başkalarına benzemeye çalışması onun daha güzel görünmesini sağlamamaktadır. Günümüzde insanların modaya bakış açısının bilinçli, rasyonel ve hoşgörülü olmasında yarar vardır. Bir bayan inançlarına, isteklerine ve imkanlarına göre giyim kuşamının, saç modelinin ve makyajının nasıl olacağına kendisi karar verebilmelidir.

Aşırı makyaj kimi zaman bayanlarda yapay bir görünüm sergilemektedir. Öyle ki, bayanların kullandığı makyaj malzemeleri onlarda güzellik değil, geçici bir maske görünümü yaratmaktadır. Ayrıca düzenli vücut bakımı, temizlik, spor yapma ve ölçülü beslenme de güzellik ve sağlıklı bir görünüm kazanma açısından önem taşımaktadır. Öyle görünüyor ki, günümüzde modayı izlemek ve süslenmek çok para harcamayı gerektirmektedir. Oysa düzgün ve bakımlı bir kimse olmak sadece çok para harcamaya bağlı bulunmamaktadır. Aksi halde çok parası olmayan bir bayan hiçbir zaman güzel olamayacaktır.

Sosyoekonomik açıdan durumları daha iyi olan bayanlar, aşırı makyaj yapmaya gerek duymadan pahalı marka kıyafetlerle kendilerini gösterebilmektedir. Öte yandan özgün bir kişiliğe sahip ve kendisiyle barışık kimseler makyaj yapma ya da modayı birebir izleme konularında daha hoşgörülü ve daha esnek olabilmektedir. Bir başka deyişle böyle kimseler aşırı makyaj yapmaya ve modanın arkasına gizlenmeye gerek duymamaktadır. Ayrıca modayı izlemek için başkalarına benzemeye çalışan ve aşırı makyaj yapan bayanların tek tip ve sıradan bir görünüm sergiledikleri de gözden uzak tutulmamalıdır.

Sade ve Doğal Olmak

Burada bir soru akla gelmektedir. Bayanlar öncelikle kendi zevkleri için mi, yoksa başkaları beğensin diye mi süslenmektedir? Bayanlar sadece kendileri için giyinip süslenmemektedir. Bayanların aşırı makyaj yapma eğilimi ve moda diye zaman zaman kendilerine yakışmayan biçimde giyinmelerinde sosyal çevrenin de etkisi olmaktadır. Oysa bir bayanın aşırıya kaçmadan süslenmesi ve makyaj yapması onun görünümüne daha olumlu bir katkı sağlamaktadır. Yukarıda ele aldığım konular bayanların aşırıya kaçmadan sade doğal bir güzelliğe sahip olabileceği düşüncesinden kaynaklanmaktadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA