• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

İş Dünyasında Başarı ve Küresel gelişmeler

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.11.2016, 00:00

Yaşamakta olduğumuz hızlı değişim ve yoğun rekabet ortamı iş dünyasında üretimi ve karlılığı artırma ayrıca yeni iş alanlarına yatırım yapma konularında çeşitli engeller oluşturmaktadır. Bu durum yeni ürünlerin tasarlanması, yatırım, istihdam, üretim, satış ve pazarlama konularında karşılaşılan zorlukların aşılması amacıyla yeni yöntemlerin uygulanmasını gerektirmektedir.

Şirketler, iş yerleri ve çeşitli kuruluşlar başarıya ulaşabilmek için pazardaki rakiplerinden daha farklı ve yenilikçi olmak zorundadır. Bu farklılığın gerçekleştirilmesinde yeni ürün ve üretim yöntemlerinin tasarımı, verimlilik hedeflerinin belirlenmesi ve ölçümleri konularında eğitimli ve yetenekli elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

İş Geliştirme Süreçleri

İş dünyasında kuruluşların rekabet güçlerini artırma amacıyla verimlilik analizleri yapmaları ve verimlilik ölçme teknikleri uygulamaları yararlı olmaktadır. Veri sistemi güvenilir olmayan ve verimlilik ölçme konusunda yeterli bilgi birikimi bulunmayan kuruluşlar iş geliştirme süreçlerinde çeşitli zorluklarla karşılaşmaktadır.

Satış fiyatları çoğu zaman pazardaki rekabet koşullarına göre oluşmakta ve maliyet artışlarının kontrol altında bulundurulması gerekmektedir. Katma değer yaratmayan süreçler maliyetlerin artmasına sebep olmaktadır. Özellikle katma değer yaratmayan süreçlerin gözden geçirilmesi ve sürekli gelişme hedefiyle iş yerlerinin daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması zorunlu olmaktadır.

İş yerlerinde yalın ve esnek yönetim anlayışı, yatay organizasyon, iş başında eğitim, stoksuz ve tam zamanında üretim, ürün ve hizmet çeşitlerinin sürekli artması ve kapasitenin verimli kullanılması başarıya ulaşmada etkili bir rol oynamaktadır. İş süreçlerini sürekli izleyecek ve geliştirecek bir çalışma modeli uygulamak zorunlu olmaktadır. Proje gruplarının ve takım çalışmalarının şirket organizasyon yapısı içinde desteklenmesine gerek duyulmaktadır. İnsan kaynaklarının bir ekip olabilme duygusunu benimsemeleri ve çalıştıkları şirkete bağlılığı büyük bir önem taşımaktadır.

İş yerlerinin başarılı olmasında çalışanlar arasında karşılıklı iletişim önemli bir rol oynamaktadır. Yöneticilerin daha hoş görülü ve hedeflere yönelik olmaları gerekmektedir. Çalışan elemanların bilgi, yetenek ve performans artırıcı nitelikleri yakından izlenmelidir. Özellikle çalışan elemanların kariyer beklentilerinin kurumsal hedefleri destekleyecek doğrultuda gerçekleştirilmesine özen gösterilmelidir.

Dünya Yeni Sanayi Devrimi

20-30 yıl içinde tamamlanacağı hesaplanan Dünya Yeni Sanayi Devrimi (Sanayi 4.0) ilgi çekici özellikler göstermektedir. Orta ve uzun vadede ana sanayi kuruluşlarının ve tedarikçilerinin üretim süreçlerinin, ekonomik büyüme modellerinin ve insan kaynakları politikalarının Yeni Sanayi Devrimi, Dijitalleşme ve Otomasyon Çağı'na uyum sağlamaları büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca bu sürecin sonunda ucuz iş gücünün avantajı azalacağı için ülke çapında teknolojik altyapımızın Sanayi 4.0 uygulamaları çerçevesinde geliştirilmesi de önem taşımaktadır. İş dünyasında başarılı olmak ve başarıları sürdürebilmek için küresel gelişmeleri de yakından izlemek gerekmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA