• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Oscar’sız STARLAR BÜLENT GÜRLÜK

Oscar’sız STARLAR

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2017, 00:00

Her ünlü oyuncunun Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmesini ya da Oscar heykelciğini kaldırmasını bekleyemeyiz elbette... Özellikle 'En İyi Oyuncu' ya da 'En İyi Yardımcı Oyuncu' dallarında Oscar'ı almak, onca aday arasından sıyrılmak, biraz da şans işi olsa gerek.
Ama şimdiye dek Oscar'ı alamadığına inanamayacağınız öyle usta oyuncular var ki, yeteneklerini ve oynadıkları rolleri düşündüğümüzde, ancak büyük bir şanssızlığa kurban gittiklerini akla getirebiliyoruz.
Lafı çok uzatmaya gerek yok, bakalım oyuncu Oscar'ını alamadığına sizlerin de çok şaşıracağı isimler hangileri...

Tom Cruise

Forbes dergisinin yıllık 67 milyon dolar kazancıyla 2006'da dünyanın en güçlü ünlüsü seçtiği yakışıklı aktör, üç kez Altın Küre ödülünü kazanmayı başardı. Üç kez de Oscar'a aday gösterilen Cruise, ilginçtir bu ödüllerin hiçbirini alamadı.

Bruce Willis

Emmy ve Altın Küre ödüllü Bruce Willis'in filmleri dünyada 3.05 milyar dolar gişe yapmayı başardı. Ama ünlü yıldız bırakın Oscar almayı, Akademi Ödülleri'ne bir kez aday bile gösterilmedi.

Robert Downey Jr.

BAFTA ve Altın Küre ödüllü Yahudi asıllı Amerikalı oyuncu, Natural Born Killers, Sherlock Holmes, Good Night, Zodiac ve gişe rekorları kıran Iron Man filmleriyle akıllarda yer etti.
Charlie Chaplin rolüyle en iyi aktör ödülüne aday gösterildi ama Oscar'ı alamadı.

Uma Thurman

Ucuz Roman ve Kill Bill'deki rolleriyle ünlenen Thurman, en büyük sükseyi My Super Ex-Girlfriend adlı filmle yaptı ve 14 milyon dolar kazandı. İlk kez 17'sinde kamera karşısına geçen ve birçok filmde iyi iş çıkaran güzel yıldızın da oscarı yok.

Meg Ryan
Amerikalı oyuncu 'Women in Film Crystal' ve 'ShoWest Yılın Aktrisi' ödüllerini kazandı.
'Harry Sally ile Tanışınca', 'Joe Yanardağa Karşı' ve 'The Doors'taki performanslarıyla takdir toplayan Ryan ödüle layık görülmedi.

Johnny Depp

Üç Altın Küre ödüllü Depp'in filmleri ABD'de 3.1 milyar, dünya çapında ise 7.6 milyar doların üzerinde hasılat elde etti.
Sweeney Todd, Düşler Ülkesi ve Karayip Korsanları'nda Oscar'a aday gösterilen dev aktörün üçünden de eli boş dönmesi şaşırtıcı değil mi!

Jude Law

'Soğuk Dağ' filminde 'En İyi Erkek Oyuncu', 'Yetenekli Bay Ripley' filmindeki performansıyla da 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödüllerine aday gösterilen Law henüz heykelciğe ulaşamadı.

John Travolta

Altın Küre ödüllü Amerikalı aktör, şarkıları ve danslarıyla da büyük bir hayran kitlesine sahip olmayı başardı. 'Saturday Night Fever' (Cumartesi Gecesi Ateşi) ve Ucuz Roman filmlerinde Oscar'a aday gösterilen John Travolta da kazanamayanlardan...

Bruce Willis

Emmy ve Altın Küre ödüllü Bruce Willis'in filmleri dünyada 3.05 milyar dolar gişe yapmayı başardı. Ama ünlü yıldız bırakın Oscar almayı, Akademi Ödülleri'ne bir kez aday bile gösterilmedi.

Charlie Chaplin

Dünya sinemasında çığır açan dahi Chaplin, Şarlo karakteriyle sessiz sinemanın mihenk taşıdır.
Altına Hücum, Şehir Işıkları, Büyük Diktatör, Asri Zamanlar, Sirk ve Sahne Işıkları gibi başyapıtlara imza atan Chaplin ne hikmetse Oscar'ı alamamıştır.

Scarlett Johansson

BAFTA ödüllü Danimarka asıllı Amerikalı oyuncu 'Atlara Fısıldayan Adam' filmiyle çıkış yaptı. 'Hayalet Dünyası', 'Bir Konuşabilse' ve 'İnci Küpeli Kız' filmleriyle dikkat çeken güzel yıldız iki kez Altın Küre'ye aday gösterilmesine rağmen Oscar'da hiç adı geçmedi.

Marilyn Monroe

Bir zamanların seksi yıldızı Marilyn Monroe da çevirdiği birçok önemli filme rağmen ödül alamadı.

Brad Pitt

pımcılığını üstlendiği '12 Yıllık Esaret' filminin 'En İyi Film' ve 'En İyi Uyarlama Senaryo' Oscar'larını almasıyla gururlanan Brad Pitt; '12 Maymun', 'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi' ve 'Kazanma Sanatı' filmlerindeki Oscar adaylıklarından sonuç alamadı.

DİĞER ÖDÜLSÜZLER

Rita Haywort
Jerry Lewis
Joaquin Phoenix
Eddie Murphy
Nick Nolte
Gary Oldman
Sam Rockwell
James Dean
Julianne Moore
Will Smith
Richard Gere
Demi Moore
Edward Norton
Samuel L. Jackson
Ralph Fiennes
Harrison Ford
Liam Neeson
Jim Carrey

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA